'De raket heeft materiële schade veroorzaakt, maar er zijn geen slachtoffers', aldus een verantwoordelijke van de Iraakse veiligheidsdiensten. De aanval werd net zoals de vorige aanvallen op Amerikaanse doelwitten niet opgeëist.

De VS beschuldigen pro-Iraanse Iraakse groepen ervan achter de aanvallen te zitten. Zondag nog verklaarde de Iraanse religieuze leider Ali Khamenei dat de VS uit Irak en Syrië zouden worden gezet, twee landen waar Iran haar invloed via politieke en paramilitaire bondgenoten aan het vergroten is.

Irak heeft sinds twee weken een nieuwe regering na maanden van spanningen. De regering van Moustafa al-Kazimi wordt gezien als een 'compromiskabinet' tussen de VS en Iran. Beide landen waren in een open oorlog verwikkeld in Irak, nadat de VS in januari in Bagdad de Iraanse generaal Qassem Soleimani gedood had. Met de nieuwe regering bestaat de kans dat de relaties tussen de VS en Irak opnieuw wat verbeteren.

De VS hebben nog steeds 5.200 soldaten in Irak, hoewel het parlement voor hen een uitzettingsbevel had afgekondigd. De regering in Bagdad heeft dat bevel echter nog niet bevestigd. In juni stuurt Washington een delegatie naar Bagdad om haar partnerschap met en aanwezigheid in Irak te heronderhandelen.

'De raket heeft materiële schade veroorzaakt, maar er zijn geen slachtoffers', aldus een verantwoordelijke van de Iraakse veiligheidsdiensten. De aanval werd net zoals de vorige aanvallen op Amerikaanse doelwitten niet opgeëist. De VS beschuldigen pro-Iraanse Iraakse groepen ervan achter de aanvallen te zitten. Zondag nog verklaarde de Iraanse religieuze leider Ali Khamenei dat de VS uit Irak en Syrië zouden worden gezet, twee landen waar Iran haar invloed via politieke en paramilitaire bondgenoten aan het vergroten is. Irak heeft sinds twee weken een nieuwe regering na maanden van spanningen. De regering van Moustafa al-Kazimi wordt gezien als een 'compromiskabinet' tussen de VS en Iran. Beide landen waren in een open oorlog verwikkeld in Irak, nadat de VS in januari in Bagdad de Iraanse generaal Qassem Soleimani gedood had. Met de nieuwe regering bestaat de kans dat de relaties tussen de VS en Irak opnieuw wat verbeteren. De VS hebben nog steeds 5.200 soldaten in Irak, hoewel het parlement voor hen een uitzettingsbevel had afgekondigd. De regering in Bagdad heeft dat bevel echter nog niet bevestigd. In juni stuurt Washington een delegatie naar Bagdad om haar partnerschap met en aanwezigheid in Irak te heronderhandelen.