De Boeing 747-400, ook wel Jumbo Jet genoemd, keerde vrijdag vlak na zijn opstijgen terug naar de luchthaven van Singapore. Volgens een woordvoerder van Qantas kreeg het vliegtuig problemen aan één van de motoren.

De piloot zette het vliegtuig veilig terug op de grond en er vielen geen gewonden.

Donderdag moest een Airbus 380 van dezelfde maatschappij al een noodlanding maken in Singapore, eveneens wegens motorproblemen. Deze zouden niet te wijten zijn geweest aan gebrekkig onderhoud, maar aan een slechte constructie en verkeerde materiaalkeuze.

De Boeing 747-400, ook wel Jumbo Jet genoemd, keerde vrijdag vlak na zijn opstijgen terug naar de luchthaven van Singapore. Volgens een woordvoerder van Qantas kreeg het vliegtuig problemen aan één van de motoren. De piloot zette het vliegtuig veilig terug op de grond en er vielen geen gewonden. Donderdag moest een Airbus 380 van dezelfde maatschappij al een noodlanding maken in Singapore, eveneens wegens motorproblemen. Deze zouden niet te wijten zijn geweest aan gebrekkig onderhoud, maar aan een slechte constructie en verkeerde materiaalkeuze.