'De Griekse eilanden moeten omgaan met een ware exodus uit de oorlogsgebieden. Ik ervaar een humanitaire situatie, die buiten controle is geraakt en dat midden in Europa.' Dat zei de vicevoorzitster van de Duitse Bundestag Claudia Roth (Grüne), die een bezoek bracht aan het eiland Kos.

Het is een 'schande' dat Griekenland alleen gelaten wordt, net waar de EU, een Nobelprijswinnaar van de Vrede, zijn mensenlijkheid kan laten zien. Op het kleine vakantie-eiland Kos is er geen infrastructuur voor de opvang van vluchtelingen, maar veel solidariteit van de mensen voor de vluchtelingen, meende Roth.

De Griekse openbare omroep meldde dat in de komende maanden 2,5 miljoen vluchtelingen naar Griekenland kunnen komen. (Belga/NSK)

'De Griekse eilanden moeten omgaan met een ware exodus uit de oorlogsgebieden. Ik ervaar een humanitaire situatie, die buiten controle is geraakt en dat midden in Europa.' Dat zei de vicevoorzitster van de Duitse Bundestag Claudia Roth (Grüne), die een bezoek bracht aan het eiland Kos.Het is een 'schande' dat Griekenland alleen gelaten wordt, net waar de EU, een Nobelprijswinnaar van de Vrede, zijn mensenlijkheid kan laten zien. Op het kleine vakantie-eiland Kos is er geen infrastructuur voor de opvang van vluchtelingen, maar veel solidariteit van de mensen voor de vluchtelingen, meende Roth.De Griekse openbare omroep meldde dat in de komende maanden 2,5 miljoen vluchtelingen naar Griekenland kunnen komen. (Belga/NSK)