Opnieuw honderden vluchtelingen aangekomen op Egeïsche Eilanden

10/08/15 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:28

De toestroom van vluchtelingen naar Griekenland houdt niet op. In nog geen drie dagen werden 1.417 migranten voor en op de eilanden Kos, Chios, Agathonisi, Samos en Lesbos opgepakt. De mensen zijn volgens een officier van de Griekse kustwacht overwegend afkomstig uit Syrië.

Opnieuw honderden vluchtelingen aangekomen op Egeïsche Eilanden

© REUTERS

'De Griekse eilanden moeten omgaan met een ware exodus uit de oorlogsgebieden. Ik ervaar een humanitaire situatie, die buiten controle is geraakt en dat midden in Europa.' Dat zei de vicevoorzitster van de Duitse Bundestag Claudia Roth (Grüne), die een bezoek bracht aan het eiland Kos.

Het is een 'schande' dat Griekenland alleen gelaten wordt, net waar de EU, een Nobelprijswinnaar van de Vrede, zijn mensenlijkheid kan laten zien. Op het kleine vakantie-eiland Kos is er geen infrastructuur voor de opvang van vluchtelingen, maar veel solidariteit van de mensen voor de vluchtelingen, meende Roth.

De Griekse openbare omroep meldde dat in de komende maanden 2,5 miljoen vluchtelingen naar Griekenland kunnen komen. (Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners