Opnieuw geweld tussen Gaza en Israël

Gaza (archiefbeeld) © /

Zaterdagavond zijn vanuit de Gazastrook opnieuw raketten afgevuurd op Israël. Israëlische vliegtuigen voerden vergeldingsbombardementen uit op installaties van Hamas.

In de buurt van de Israëlische grensstad Sderot gingen de sirenes af. Twee mensen zouden gewond zijn geraakt toen ze zich naar een schuilkelder repten.

Israëlische vliegtuigen hebben zondagochtend verschillende vergeldingsaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, zo melden de Palestijnse autoriteiten.

De Israëlische bombardementen waren gericht op sites van de militaire brigade van Hamas in het noorden van Gaza. Er vielen daarbij geen gewonden.

De voorbije maand escaleerde het geweld tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook. Op 12 november doodde Israël een belangrijk figuur van de Islamitische Jihadbeweging.

Als wraak werden tientallen raketten vanuit de Gazastrook afgevuurd, maar het waren vooral Palestijnen die omkwamen bij vergeldingsaanvallen vanuit Israël. Egypte dwong een staakt-het-vuren af dat echter al meermaals werd geschonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content