De onderhandelingen tussen het Internationale Rode Kruis, het Syrische regime en de opposanten over mogelijke evacuaties van gewonden zijn opnieuw opgestart.

In een eerste ronde konden al zeven gewonden en twintig zieke vrouwen en kinderen worden weggehaald uit de zwaar bestookte wijk Baba Amr in Homs.

Marie Colvin
De gesprekken waren zaterdag opgeschort en zijn zondag opnieuw hernomen "met de ferme wil om te slagen", bevestigde een westerse diplomaat vanuit Damascus.

Ook twee gewonde westerse journalisten bevinden zich nog steeds in Baba Amr. Het betreft de Franse journaliste Edith Bouvier en de Britse fotograaf Paul Conroy. Ze raakten woensdag beiden gewond aan een been.

Ook de lichamen van twee woensdag gedode journalisten moeten worden geëvacueerd. Het gaat om de Amerikaanse Marie Colvin van The Sunday Times en Rémi Ochlik, fotograaf van het agentschap IP3 Press.

Dodentol loopt op

De dodentol in Syrië loopt zondag opnieuw op. Volgens het in Londen gevestigde Syrische Observatorium voor Mensenrechten kwamen 's ochtends in Homs al negen burgers en vier regimegetrouwen om het leven. In de zuidelijke stad Deraa zouden nog eens vijf soldaten van het regime gedood zijn.

De doden in Homs vielen door aanvallen met obussen en bij gevechten tussen soldaten en deserteurs in de wijken Hamidiye en Boustane al-Diwan. De berichten verifiëren is quasi onmogelijk, aangezien Syrië nog steeds geen journalisten toelaat. (Belga/TE)

De onderhandelingen tussen het Internationale Rode Kruis, het Syrische regime en de opposanten over mogelijke evacuaties van gewonden zijn opnieuw opgestart.In een eerste ronde konden al zeven gewonden en twintig zieke vrouwen en kinderen worden weggehaald uit de zwaar bestookte wijk Baba Amr in Homs. Marie Colvin De gesprekken waren zaterdag opgeschort en zijn zondag opnieuw hernomen "met de ferme wil om te slagen", bevestigde een westerse diplomaat vanuit Damascus. Ook twee gewonde westerse journalisten bevinden zich nog steeds in Baba Amr. Het betreft de Franse journaliste Edith Bouvier en de Britse fotograaf Paul Conroy. Ze raakten woensdag beiden gewond aan een been. Ook de lichamen van twee woensdag gedode journalisten moeten worden geëvacueerd. Het gaat om de Amerikaanse Marie Colvin van The Sunday Times en Rémi Ochlik, fotograaf van het agentschap IP3 Press.Dodentol loopt opDe dodentol in Syrië loopt zondag opnieuw op. Volgens het in Londen gevestigde Syrische Observatorium voor Mensenrechten kwamen 's ochtends in Homs al negen burgers en vier regimegetrouwen om het leven. In de zuidelijke stad Deraa zouden nog eens vijf soldaten van het regime gedood zijn. De doden in Homs vielen door aanvallen met obussen en bij gevechten tussen soldaten en deserteurs in de wijken Hamidiye en Boustane al-Diwan. De berichten verifiëren is quasi onmogelijk, aangezien Syrië nog steeds geen journalisten toelaat. (Belga/TE)