Het protest tegen de plannen van de regering ging zaterdag al zijn tweede maand in. Voorlopig zonder zicht op een oplossing uit het sociaal conflict. Bij de spoorwegen leverde het ongenoegen over de hervormingen deze week een nieuw stakingsrecord op. Het vorige record (28 stakingsdagen) bij de SNCF dateerde van 1986-1987.

Maandag start een belangrijke week die bepalend zal zijn voor het vervolg van het sociaal conflict. Dinsdag vindt er opnieuw overleg plaats tussen de regering en de vakbonden, die op donderdag en zaterdag opnieuw algemene stakingen hebben aangekondigd. Behalve in Parijs werd zaterdag ook onder andere in Marseille en Toulouse actiegevoerd.

Het protest tegen de plannen van de regering ging zaterdag al zijn tweede maand in. Voorlopig zonder zicht op een oplossing uit het sociaal conflict. Bij de spoorwegen leverde het ongenoegen over de hervormingen deze week een nieuw stakingsrecord op. Het vorige record (28 stakingsdagen) bij de SNCF dateerde van 1986-1987.Maandag start een belangrijke week die bepalend zal zijn voor het vervolg van het sociaal conflict. Dinsdag vindt er opnieuw overleg plaats tussen de regering en de vakbonden, die op donderdag en zaterdag opnieuw algemene stakingen hebben aangekondigd. Behalve in Parijs werd zaterdag ook onder andere in Marseille en Toulouse actiegevoerd.