Vorige week waren nog 51.100 mensen op straat gekomen, van wie 4.000 in Parijs. Volgens de officiële cijfers, die door de gele hesjes worden aangevochten, is de aanhang van de protestbeweging tijdens 'acte 14' dus nog verder afgenomen. Het protest verliep grotendeels vreedzaam.

Het grootste incident deed zich voor in de stad Rouen, waar vier mensen lichtgewond raakten toen ze werden omvergereden door een wagen. In Parijs hebben de ordediensten slechts bij enkele geïsoleerde incidenten traangas ingezet. In Marseille, Bordeaux en Straatsburg worden geen incidenten gemeld. In Toulouse hebben enkele honderden mensen wel een tijdje de toegang tot een vestiging van Amazon geblokkeerd.

Vorige week waren nog 51.100 mensen op straat gekomen, van wie 4.000 in Parijs. Volgens de officiële cijfers, die door de gele hesjes worden aangevochten, is de aanhang van de protestbeweging tijdens 'acte 14' dus nog verder afgenomen. Het protest verliep grotendeels vreedzaam.Het grootste incident deed zich voor in de stad Rouen, waar vier mensen lichtgewond raakten toen ze werden omvergereden door een wagen. In Parijs hebben de ordediensten slechts bij enkele geïsoleerde incidenten traangas ingezet. In Marseille, Bordeaux en Straatsburg worden geen incidenten gemeld. In Toulouse hebben enkele honderden mensen wel een tijdje de toegang tot een vestiging van Amazon geblokkeerd.