Dat laat de organisatie Sea-Eye weten. Zo zit er opnieuw een geschil tussen Italië en Duitsland aan te komen, na het incident met de Sea Watch.

'Op het Italiaanse eiland bevindt zich de dichtstbijzijnde Europese haven. Daar kunnen de geredde mensen in veiligheid worden gebracht, wat het internationale recht voorschrijft', aldus een verklaring van de Duitse ngo.

De Italiaanse extreemrechtse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini verklaarde eerder al dat de Alan Kurdi niet naar Italië mag varen, ook niet als de migranten verdeeld zouden worden onder andere Europese landen. Hij riep de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer in een brief op om zijn verantwoordelijkheid te nemen voor het schip.

Volgens Sea-Eye zijn 39 van de 65 migranten minderjarigen. De jongste zou twaalf jaar oud zijn. De Alan Kurdi bevond zich vrijdagavond naar verluidt op zo'n 185 kilometer ten zuiden van Lampedusa.

Dat laat de organisatie Sea-Eye weten. Zo zit er opnieuw een geschil tussen Italië en Duitsland aan te komen, na het incident met de Sea Watch.'Op het Italiaanse eiland bevindt zich de dichtstbijzijnde Europese haven. Daar kunnen de geredde mensen in veiligheid worden gebracht, wat het internationale recht voorschrijft', aldus een verklaring van de Duitse ngo. De Italiaanse extreemrechtse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini verklaarde eerder al dat de Alan Kurdi niet naar Italië mag varen, ook niet als de migranten verdeeld zouden worden onder andere Europese landen. Hij riep de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer in een brief op om zijn verantwoordelijkheid te nemen voor het schip. Volgens Sea-Eye zijn 39 van de 65 migranten minderjarigen. De jongste zou twaalf jaar oud zijn. De Alan Kurdi bevond zich vrijdagavond naar verluidt op zo'n 185 kilometer ten zuiden van Lampedusa.