Na het vrijdaggebed gingen in de steden Damascus, Kessoua en Homs duizenden mensen de straat op, om hun niet aflatende eis tot aftreden van president Bashar al-Assad kracht bij te zetten.

1300 doden in totaal

Afgelopen maandag verhitte hij nog de gemoederen bij de protestanten met een speech waarin hij wel beloftes deed om het land te hervormen, maar ook uithaalde naar de demonstranten, die hij samenzweerders noemde.

Volgens mensenrechtenorganisaties zouden er sinds het begin van de onlusten in maart al 1300 doden gevallen zijn. Nog eens duizenden mensen zouden in de gevangenis gegooid zijn. (Belga/SD)

Na het vrijdaggebed gingen in de steden Damascus, Kessoua en Homs duizenden mensen de straat op, om hun niet aflatende eis tot aftreden van president Bashar al-Assad kracht bij te zetten.1300 doden in totaalAfgelopen maandag verhitte hij nog de gemoederen bij de protestanten met een speech waarin hij wel beloftes deed om het land te hervormen, maar ook uithaalde naar de demonstranten, die hij samenzweerders noemde. Volgens mensenrechtenorganisaties zouden er sinds het begin van de onlusten in maart al 1300 doden gevallen zijn. Nog eens duizenden mensen zouden in de gevangenis gegooid zijn. (Belga/SD)