Opnieuw dodelijke aanval op VN-school in Gaza

Luchtaanval op VN-school in Gaza © Reuters

Bij Israëlische bombardementen op Gaza is opnieuw een school getroffen die door de Verenigde Naties wordt gebruikt om Palestijnse vluchtelingen op te vangen. Naar verluidt zouden daarbij tien mensen om het leven zijn gekomen.

Bij gevechten in de Gazastrook is opnieuw een VN-school getroffen. Zeker tien Palestijnen werden bij de aanval in de stad Rafah gedood, zei Ashraf al-Qedra, woordvoerder van het Palestijnse ministerie van Gezondheid. Volgens een Israëlische militaire woordvoerster wordt het incident onderzocht.

De Britse regering heeft de situatie van de burgerbevolking in de Gazastrook als “ondraaglijk” omschreven en roept op een eind te maken aan het “doden”. Minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond zei in de Sunday Telegraph dat hij duizenden e-mails heeft ontvangen van burgers, die hun ontzetting over de gevolgen van de Israëlische aanvallen op de bevolking uitdrukten. “De Britse publieke opinie is de mening toegedaan dat de situatie van de civiele bevolking gewoon ondraaglijk is, en wij zijn het met hen eens”, zei Hammond.

“We moeten bereiken dat het doden ophoudt”. De Labour-oppositie heeft de conservatieve regering van David Cameron herhaaldelijk opgeroepen de Israëlische handelwijze in de Gazastrook duidelijk te veroordelen.

Vredesgesprekken in Caïro

Onderhandelaars van Hamas zijn intussen voor mogelijk overleg over een wapenstilstand in het Gazaconflict in Caïro gearriveerd. Een zeskoppige delegatie is met een vliegtuig uit de golfstaat Qatar gekomen. Hamas heeft de goedkeuring voor een staakt-het-vuren afhankelijk gemaakt van de Egyptische beslissing om de grensovergang Rafah naar de Gazastrook terug te openen.

Zaterdagavond waren al vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit van president Mahmoed Abbas in Caïro aangekomen. Israël is voorlopig niet van plan een delegatie naar de Egyptische hoofdstad te sturen. “Met Hamas over een wapenstilstand praten, heeft geen zin”, zei een hoge Israëlische regeringsambtenaar. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content