In Wuhan, waar 11 miljoen mensen wonen, werd sinds 3 april geen nieuwe besmetting meer geregistreerd. De National Health Commission maakte zondag bekend dat er toch weer een nieuwe besmetting is vastgesteld. Het gaat volgens lokale functionarissen om een 89-jarige man die in het district Dongxihu, in het noordwesten van Wuhan, woont.

Wuhan wordt beschouwd als een gebied met een 'laag' risico sinds de quarantaine op 8 april werd opgeheven en de activiteiten daar geleidelijk werden hervat. De middelbare scholieren konden woensdag - allemaal met een mondmasker en met in achtneming van strikte hygiënische maatregelen - naar school terugkeren na vier maanden gedwongen vakantie door het virus.

De Chinese onderminister voor Gezondheid, Li Ben gaf zaterdag toe dat de coronacrisis lacunes in de Chinese gezondheidszorg heeft blootgelegd. 'De epidemie heeft duidelijk gemaakt dat China nog lacunes heeft in de preventiesystemen, in de controle van grote epidemies en in zijn volksgezondheidssysteem', aldus Li.

In totaal eiste het virus volgens officiële cijfers meer dan 4.600 doden in China en raakten 83.000 mensen besmet. In de miljoenenstad Wuhan dook het virus eind 2019 voor het eerst op.

In Wuhan, waar 11 miljoen mensen wonen, werd sinds 3 april geen nieuwe besmetting meer geregistreerd. De National Health Commission maakte zondag bekend dat er toch weer een nieuwe besmetting is vastgesteld. Het gaat volgens lokale functionarissen om een 89-jarige man die in het district Dongxihu, in het noordwesten van Wuhan, woont. Wuhan wordt beschouwd als een gebied met een 'laag' risico sinds de quarantaine op 8 april werd opgeheven en de activiteiten daar geleidelijk werden hervat. De middelbare scholieren konden woensdag - allemaal met een mondmasker en met in achtneming van strikte hygiënische maatregelen - naar school terugkeren na vier maanden gedwongen vakantie door het virus. De Chinese onderminister voor Gezondheid, Li Ben gaf zaterdag toe dat de coronacrisis lacunes in de Chinese gezondheidszorg heeft blootgelegd. 'De epidemie heeft duidelijk gemaakt dat China nog lacunes heeft in de preventiesystemen, in de controle van grote epidemies en in zijn volksgezondheidssysteem', aldus Li. In totaal eiste het virus volgens officiële cijfers meer dan 4.600 doden in China en raakten 83.000 mensen besmet. In de miljoenenstad Wuhan dook het virus eind 2019 voor het eerst op.