De brand zou gewoed hebben in een deel van het kamp waar niet-begeleide minderjarigen verblijven. Drie containers zijn vernield, maar de bewoners werden volgens de brandweer tijdig geëvacueerd. Eén bewoner is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Zo'n zestig minderjarigen zijn naar een hotel overgebracht. Daar zullen ze de komende dagen verblijven.

Dinsdag was al eens brand uitgebroken in de buurt van het opvang- en identificatiekamp op Samos. Nadien werden enkele mannen op verdenking van brandstichting in hechtenis genomen.

Sinds de grote brand in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos is ook de situatie in Samos gespannen. Gevreesd wordt dat migranten zelf het vuur aansteken, zoals dat vermoedelijk ook op Lesbos is gebeurd in een wanhopige poging om het overbevolkte kamp te kunnen verlaten.

Op Samos verblijven zo'n 4.500 mensen, zeven keer meer dan de capaciteit van het kamp eigenlijk toelaat. Er zijn ook ruim twintig coronabesmettingen gesignaleerd.

De brand zou gewoed hebben in een deel van het kamp waar niet-begeleide minderjarigen verblijven. Drie containers zijn vernield, maar de bewoners werden volgens de brandweer tijdig geëvacueerd. Eén bewoner is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Zo'n zestig minderjarigen zijn naar een hotel overgebracht. Daar zullen ze de komende dagen verblijven. Dinsdag was al eens brand uitgebroken in de buurt van het opvang- en identificatiekamp op Samos. Nadien werden enkele mannen op verdenking van brandstichting in hechtenis genomen. Sinds de grote brand in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos is ook de situatie in Samos gespannen. Gevreesd wordt dat migranten zelf het vuur aansteken, zoals dat vermoedelijk ook op Lesbos is gebeurd in een wanhopige poging om het overbevolkte kamp te kunnen verlaten. Op Samos verblijven zo'n 4.500 mensen, zeven keer meer dan de capaciteit van het kamp eigenlijk toelaat. Er zijn ook ruim twintig coronabesmettingen gesignaleerd.