Nielsen kondigde haar eigen ontslag aan op zondag. Zij leidt het ministerie nog tot woensdag. In een reeks tweets zei ze dat woensdag ook Grady opstapt. Het 'Department of Homeland Security' (DHS) was opgericht na de aanslagen van 11 september 2001. Het ministerie is bevoegd voor onder meer de veiligheid aan de grenzen, douane, de kustwacht en het beheer van noodsituaties. Trump drukt al geruime tijd zijn ergernis uit over het groeiende aantal migranten aan de Amerikaanse grens met Mexico.

Toen hij op Twitter aankondigde dat Nielsen haar post zal verlaten, maakte hij ook bekend dat Kevin McAleenan, tot nu toe commissaris van de douane- en grensbewaking, de waarnemende minister zal worden. Bennie Thompson, voorzitter van de commissie voor Binnenlandse Veiligheid in het Huis van Afgevaardigden, stelde zich vragen bij de legaliteit van de aanstelling van McAleenan. In een brief aan Trump schreef Thompson dat Grady statutair de functie moet overnemen, volgens de opvolgingsregeling binnen het ministerie.

Het Witte Huis ziet heel wat verloop. De minister van Defensie is momenteel eveneens in een waarnemende rol, na het ontslag van Jim Mattis vorig jaar uit protest met het beleid van Trump voor Syrië. Ook de posten van stafchef en de minister van Binnenlandse Zaken worden momenteel waargenomen. Bovendien is er geen vertegenwoordiger bij de VN en blijven een aantal andere diplomatieke posten vacant.

Nielsen kondigde haar eigen ontslag aan op zondag. Zij leidt het ministerie nog tot woensdag. In een reeks tweets zei ze dat woensdag ook Grady opstapt. Het 'Department of Homeland Security' (DHS) was opgericht na de aanslagen van 11 september 2001. Het ministerie is bevoegd voor onder meer de veiligheid aan de grenzen, douane, de kustwacht en het beheer van noodsituaties. Trump drukt al geruime tijd zijn ergernis uit over het groeiende aantal migranten aan de Amerikaanse grens met Mexico. Toen hij op Twitter aankondigde dat Nielsen haar post zal verlaten, maakte hij ook bekend dat Kevin McAleenan, tot nu toe commissaris van de douane- en grensbewaking, de waarnemende minister zal worden. Bennie Thompson, voorzitter van de commissie voor Binnenlandse Veiligheid in het Huis van Afgevaardigden, stelde zich vragen bij de legaliteit van de aanstelling van McAleenan. In een brief aan Trump schreef Thompson dat Grady statutair de functie moet overnemen, volgens de opvolgingsregeling binnen het ministerie. Het Witte Huis ziet heel wat verloop. De minister van Defensie is momenteel eveneens in een waarnemende rol, na het ontslag van Jim Mattis vorig jaar uit protest met het beleid van Trump voor Syrië. Ook de posten van stafchef en de minister van Binnenlandse Zaken worden momenteel waargenomen. Bovendien is er geen vertegenwoordiger bij de VN en blijven een aantal andere diplomatieke posten vacant.