Opnieuw betogingen tegen hervorming gerecht in Israël

Demonstranten nemen deel aan een demonstratie tegen de hervorming van het gerechtelijk apparaat door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn nationalistische coalitieregering in Tel Aviv, Israël op 22 april 2023.

Tienduizenden Israëliërs zijn zaterdagavond in Tel Aviv opnieuw de straat op gegaan om te protesteren tegen de gerechtelijke hervorming die de regering van Benjamin Netanyahu wil doorvoeren. Zijn critici beschouwen de hervorming als antidemocratisch.

Het is de zestiende opeenvolgende week dat betoogd wordt in Tel Aviv en andere steden van het land. Volgende week herdenkt Israël zijn gesneuvelde soldaten en slachtoffers van terrorisme. En viert het land zijn 75ste verjaardag. In Tel Aviv droegen sommige betogers borden met daarop “wij verdedigen dat waarvoor jullie gevallen zijn”.

Aan de manifestatie in Tel Aviv, de grootste in het land, namen volgens een journalist ter plaatse tienduizenden mensen deel. Kleinere betogingen vonden in andere steden plaats, onder meer in Haifa.

De politie geeft geen officiële cijfers over het aantal deelnemers aan betogingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content