"Er werden twintig mensen levend teruggevonden en vijf mensen zijn gestorven", zei vicepremier Besir Atalay, die het getroffen gebied bezocht. Volgens de Amerikaanse zender CNN zouden nog meer dan honderd mensen onder het puin bedolven zitten.

De aardbeving met kracht van 5,6 vond plaats om 21.23 uur lokale tijd. Het epicentrum lag in het district Edremit, op ongeveer 15 kilometer afstand van de provincie Van. Die werd op 23 september getroffen door een aardbeving met kracht 7,2, waarbij meer dan 600 doden en ruim 4.000 gewonden vielen.

Bij de aardbeving woensdag stortten 25 gebouwen in, waarvan er 22 leeg waren, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu, die ook ter plaatse kwam. Volgens de Turkse nationale tv-zender TRT zijn er onder meer twee hotels ingestort. Het is niet duidelijk hoeveel mensen daarin aanwezig waren. (Belga/TE)

"Er werden twintig mensen levend teruggevonden en vijf mensen zijn gestorven", zei vicepremier Besir Atalay, die het getroffen gebied bezocht. Volgens de Amerikaanse zender CNN zouden nog meer dan honderd mensen onder het puin bedolven zitten. De aardbeving met kracht van 5,6 vond plaats om 21.23 uur lokale tijd. Het epicentrum lag in het district Edremit, op ongeveer 15 kilometer afstand van de provincie Van. Die werd op 23 september getroffen door een aardbeving met kracht 7,2, waarbij meer dan 600 doden en ruim 4.000 gewonden vielen. Bij de aardbeving woensdag stortten 25 gebouwen in, waarvan er 22 leeg waren, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu, die ook ter plaatse kwam. Volgens de Turkse nationale tv-zender TRT zijn er onder meer twee hotels ingestort. Het is niet duidelijk hoeveel mensen daarin aanwezig waren. (Belga/TE)