Het incident vond plaats in het westelijke deel van de stad. De bulldozer knalde tegen een politievoertuig. Twee agenten raakten lichtgewond. De chauffeur kon worden neergeschoten door een andere agent.

Een taxibestuurder getuigde dat de bulldozer het voertuig had aangevallen door zijn schep op de auto te laten zakken. Eerst zou de bulldozer nog tegen een lege autobus geknald zijn.

In juli vorig jaar vonden in Jeruzalem twee gelijkaardige incidenten plaats. Op 2 juli vielen drie doden en 45 gewonden toen een Palestijn inreed op een bus. Drie weken later was er een gelijkaardige aanslag. In beide gevallen werd de chauffeur snel neergeschoten.

Sindsdien voert de politie strengere controles uit op de bouwwerven in Oost-Jeruzalem, waar Palestijnen werken. De 250.000 Palestijnen die in het oosten van de hoofdstad wonen, worden niet beschouwd als Israëlische burgers, ook al hebben ze een identiteitskaart.

De spanningen tussen Israël en de Palestijnen zijn sterk toegenomen na het Israëlische militaire offensief in de Gazastrook.

Het incident vond plaats in het westelijke deel van de stad. De bulldozer knalde tegen een politievoertuig. Twee agenten raakten lichtgewond. De chauffeur kon worden neergeschoten door een andere agent.Een taxibestuurder getuigde dat de bulldozer het voertuig had aangevallen door zijn schep op de auto te laten zakken. Eerst zou de bulldozer nog tegen een lege autobus geknald zijn.In juli vorig jaar vonden in Jeruzalem twee gelijkaardige incidenten plaats. Op 2 juli vielen drie doden en 45 gewonden toen een Palestijn inreed op een bus. Drie weken later was er een gelijkaardige aanslag. In beide gevallen werd de chauffeur snel neergeschoten.Sindsdien voert de politie strengere controles uit op de bouwwerven in Oost-Jeruzalem, waar Palestijnen werken. De 250.000 Palestijnen die in het oosten van de hoofdstad wonen, worden niet beschouwd als Israëlische burgers, ook al hebben ze een identiteitskaart.De spanningen tussen Israël en de Palestijnen zijn sterk toegenomen na het Israëlische militaire offensief in de Gazastrook.