Opmerkelijke protestactie in Londen: 100 jonge moeders geven in het openbaar borstvoeding

© Belga

Een honderdtal jonge moeders hebben hun baby’s openlijk de borst gegeven voor het tophotel Claridge’s. Daarmee wilden ze hun solidariteit bekrachtigen met een moeder die zopas in dit hotel werd aangemaand ‘discreet’ borstvoeding te geven.

Voor het Londense tophotel Claridge’s hebben zaterdag een honderdtal jonge moeders met hun baby’s voor het recht op borstvoeding in het openbaar gedemonstreerd. Met deze actie wilden de vrouwen hun solidariteit bekrachtigen met een 35-jarige moeder die zopas aangemaand werd om ‘discreet’ borstvoeding te geven in het restaurant van Claridge’s. Medewerkers van het hotel gaven de vrouw een grote witte stoffen servet om haar boezem te bedekken.

Discriminatie zogende vrouwen bij wet verboden in Groot-Brittannië

Nochtans is volgens een in 2010 aangenomen gelijkheidswet de discriminatie van zogende vrouwen verboden in Groot-Brittannië.

Claridge’s verklaarde: ‘Natuurlijk laten we borstvoeding toe, we vragen onze gasten enkel dat discreet te doen’. De vrouwenorganisatie Free to Feed, die het protest had georganiseerd, reageerde: ‘Claridge’s gelooft blijkbaar boven de wetten van dit land te staan’.

Politiek blundert over borstvoedingkwestie

Ook in de politiek wordt over de kwestie geblunderd. Niet in het minst Nigel Farage, leider van de rechtse eurosceptische partij UKIP, met zijn opmerking dat zogende moeders best een hoekje opzoeken en niet opvallen.

David Cameron hekelt aanpak Claridge’s

Regeringsleider David Cameron veroordeelde daarentegen de aanpak van Claridge’s in alle talen. ‘De borst geven is een compleet natuurlijke zaak en het is beslist onaanvaardbaar om een zogende moeder in een pijnlijke situatie te brengen’. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content