Het gaat om het gemiddelde van zeven peilingen afgenomen tussen 3 en 11 oktober, meldt website realclearpolitics.com.

De Democratische kandidate en voormalige First Lady zou uitkomen op 48 procent van de stemmen, haar Republikeinse tegenstander op 41,8 procent.

Voorsprong

De grootste voorsprong had Clinton in een peiling van The Atlantic tussen 5 en 9 oktober bij 886 mensen die waarschijnlijk gaan stemmen: 11 procent. Het verschil tussen de twee was het kleinst in een peiling van de LA Times/USC Tracking tussen 5 en 11 oktober bij 2868 likely voters, waar beiden uitkwamen op afgerond 44 procent.

Nog volgens de berekeningen van realclearpolitics moet de libertarische kandidaat Gary Johnson niet op meer dan 7 procent van de stemmen rekenen en zou de groene kandidaat Jill Stein amper boven de 2 procent uitkomen.

Vervroegde stemmen

Intussen hebben al meer dan 500.000 Amerikanen hun stem voor een nieuwe president uitgebracht, nog voor de echte verkiezingsdag op 8 november. Dat meldt NBC News. In zeven 'frontstaten', of zeer bevochten staten, zijn er al 330.980 vervroegde stemmen uitgebracht. Het gaat onder meer om Florida.

Vier jaar geleden hebben in deze staten ongeveer twaalf miljoen kiezers voor de eigenlijke verkiezingsdag gestemd. In totaal waren er toen veertig miljoen, of meer dan een derde van het electoraat. In sommige 'frontstaten' waren er meer vervroegde stemmen dan het nationaal gemiddelde.

Dit jaar is in de meeste staten het vervroegd stemmen nog niet op gang gekomen.

Het vervroegde stemmen kan in de campagnes van de kandidaten een rol spelen, hoewel niet helemaal duidelijk is op wie is gestemd. (KVDA)

Het gaat om het gemiddelde van zeven peilingen afgenomen tussen 3 en 11 oktober, meldt website realclearpolitics.com.De Democratische kandidate en voormalige First Lady zou uitkomen op 48 procent van de stemmen, haar Republikeinse tegenstander op 41,8 procent. De grootste voorsprong had Clinton in een peiling van The Atlantic tussen 5 en 9 oktober bij 886 mensen die waarschijnlijk gaan stemmen: 11 procent. Het verschil tussen de twee was het kleinst in een peiling van de LA Times/USC Tracking tussen 5 en 11 oktober bij 2868 likely voters, waar beiden uitkwamen op afgerond 44 procent.Nog volgens de berekeningen van realclearpolitics moet de libertarische kandidaat Gary Johnson niet op meer dan 7 procent van de stemmen rekenen en zou de groene kandidaat Jill Stein amper boven de 2 procent uitkomen.Intussen hebben al meer dan 500.000 Amerikanen hun stem voor een nieuwe president uitgebracht, nog voor de echte verkiezingsdag op 8 november. Dat meldt NBC News. In zeven 'frontstaten', of zeer bevochten staten, zijn er al 330.980 vervroegde stemmen uitgebracht. Het gaat onder meer om Florida. Vier jaar geleden hebben in deze staten ongeveer twaalf miljoen kiezers voor de eigenlijke verkiezingsdag gestemd. In totaal waren er toen veertig miljoen, of meer dan een derde van het electoraat. In sommige 'frontstaten' waren er meer vervroegde stemmen dan het nationaal gemiddelde. Dit jaar is in de meeste staten het vervroegd stemmen nog niet op gang gekomen. Het vervroegde stemmen kan in de campagnes van de kandidaten een rol spelen, hoewel niet helemaal duidelijk is op wie is gestemd. (KVDA)