In een persbericht meldt het pakket van Salzburg dat de twee mannen, de Algerijn Adel Haddadi (29) en de Pakistaan Mohamed Usman (35), 'het Oostenrijks grondgebied verlaten hebben.' Frankrijk had tegen hen een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Het Franse gerecht verdenkt Haddadi en Usman ervan geprobeerd te hebben naar Frankrijk te gaan, om er deel te nemen aan de aanslagen in november in Parijs waarbij 130 doden vielen en meer dan 350 gewonden. De twee verdachten waren op 3 oktober aangekomen op het Griekse eiland Leros met de instroom aan de Syrische vluchtelingen, net als de twee Irakezen die zich aan het Stade de France in Saint-Denis op 13 november hebben laten ontploffen. De Irakezen konden probleemloos de grens over.

Valse paspoorten De Griekse politie ontdekte dat de paspoorten van Haddadi en Usman vals waren en pakten hen op. Zij zaten tot 28 oktober in de cel, maar konden uiteindelijk naar Oostenrijk gaan. Daar verbleven ze in een opvangcentrum voor asielzoekers tot hun arrestatie op 10 december.

De Algerijnse verdachte Adel Haddadi zou IS in februari 2015 hebben vervoegd. De Pakistaan Mohamed Usman wordt dan weer omschreven als een springstofspecialist voor twee Pakistaanse jihadistische groepen, die banden zouden hebben met Al Qaeda. Haddadi zei aan de speurders dat hij naar Frankrijk wou gaan om er een 'missie te vervullen', zo bleek uit een juridisch document dat het Franse persagentschap AFP kon inkijken.Op 18 december pakte de Oostenrijkse politie een 25-jarige Marokkaan en een 40-jarige Algerijn op, die ervan verdacht worden 'in nauw contact' te zijn geweest met de twee mannen die aan Frankrijk zijn uitgeleverd. (BELGA/JVL)

In een persbericht meldt het pakket van Salzburg dat de twee mannen, de Algerijn Adel Haddadi (29) en de Pakistaan Mohamed Usman (35), 'het Oostenrijks grondgebied verlaten hebben.' Frankrijk had tegen hen een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.Het Franse gerecht verdenkt Haddadi en Usman ervan geprobeerd te hebben naar Frankrijk te gaan, om er deel te nemen aan de aanslagen in november in Parijs waarbij 130 doden vielen en meer dan 350 gewonden. De twee verdachten waren op 3 oktober aangekomen op het Griekse eiland Leros met de instroom aan de Syrische vluchtelingen, net als de twee Irakezen die zich aan het Stade de France in Saint-Denis op 13 november hebben laten ontploffen. De Irakezen konden probleemloos de grens over.Valse paspoorten De Griekse politie ontdekte dat de paspoorten van Haddadi en Usman vals waren en pakten hen op. Zij zaten tot 28 oktober in de cel, maar konden uiteindelijk naar Oostenrijk gaan. Daar verbleven ze in een opvangcentrum voor asielzoekers tot hun arrestatie op 10 december. De Algerijnse verdachte Adel Haddadi zou IS in februari 2015 hebben vervoegd. De Pakistaan Mohamed Usman wordt dan weer omschreven als een springstofspecialist voor twee Pakistaanse jihadistische groepen, die banden zouden hebben met Al Qaeda. Haddadi zei aan de speurders dat hij naar Frankrijk wou gaan om er een 'missie te vervullen', zo bleek uit een juridisch document dat het Franse persagentschap AFP kon inkijken.Op 18 december pakte de Oostenrijkse politie een 25-jarige Marokkaan en een 40-jarige Algerijn op, die ervan verdacht worden 'in nauw contact' te zijn geweest met de twee mannen die aan Frankrijk zijn uitgeleverd. (BELGA/JVL)