Enkele nabestaanden van de slachtoffers van rampvlucht MH17 hebben iemand met een Oost-Europees klinkende stem aan de lijn gekregen toen ze het gsm-nummer van hun omgekomen dierbaren nogmaals draaiden. Dat heeft een geschokte nabestaande aan de Nederlandse krant De Telegraaf laten weten.

Eerder werd al bekend dat er op de plek van de crash is geplunderd. Volgens journalisten was er geen gsm, portemonnee of camera meer te vinden. Vanwege privacywetgeving kunnen telefoonproviders niet bevestigen dat er na de crash is gebeld. Wel maken ze in dit geval een uitzondering voor nabestaanden die het mobiele abonnement van een overleden familielid snel willen opzeggen. Normaal gesproken moet er een overlijdensakte worden meegestuurd, maar dat is nu niet nodig. (Belga/AVE)

Enkele nabestaanden van de slachtoffers van rampvlucht MH17 hebben iemand met een Oost-Europees klinkende stem aan de lijn gekregen toen ze het gsm-nummer van hun omgekomen dierbaren nogmaals draaiden. Dat heeft een geschokte nabestaande aan de Nederlandse krant De Telegraaf laten weten.Eerder werd al bekend dat er op de plek van de crash is geplunderd. Volgens journalisten was er geen gsm, portemonnee of camera meer te vinden. Vanwege privacywetgeving kunnen telefoonproviders niet bevestigen dat er na de crash is gebeld. Wel maken ze in dit geval een uitzondering voor nabestaanden die het mobiele abonnement van een overleden familielid snel willen opzeggen. Normaal gesproken moet er een overlijdensakte worden meegestuurd, maar dat is nu niet nodig. (Belga/AVE)