De soldaten van de VN-missie in Congo (Monusco) waren in de buurt van de stad Beni, in de provincie Noord-Kivu, in een hinderlaag terechtgekomen. "Het is met verdriet en woede dat ik kennis heb genomen van het overlijden van blauwhelmen in een hinderlaag nabij Beni", zo deelde Martin Kobler mee. Kobler staat aan het hoofd van de VN-missie .

Vermoed wordt dat het om een aanval gaat van de Oegandese ADF-rebellen. Tussen oktober en december 2014 zijn in de buurt van de stad Beni meer dan 260 mensen, voornamelijk burgers, gedood bij aanvallen die worden toegeschreven aan de ADF-rebellen. Monusco en het Congolese leger hebben in december een gezamenlijke operatie opgestart om het geweld in de regio tegen te gaan.

(Belga/RR)

De soldaten van de VN-missie in Congo (Monusco) waren in de buurt van de stad Beni, in de provincie Noord-Kivu, in een hinderlaag terechtgekomen. "Het is met verdriet en woede dat ik kennis heb genomen van het overlijden van blauwhelmen in een hinderlaag nabij Beni", zo deelde Martin Kobler mee. Kobler staat aan het hoofd van de VN-missie . Vermoed wordt dat het om een aanval gaat van de Oegandese ADF-rebellen. Tussen oktober en december 2014 zijn in de buurt van de stad Beni meer dan 260 mensen, voornamelijk burgers, gedood bij aanvallen die worden toegeschreven aan de ADF-rebellen. Monusco en het Congolese leger hebben in december een gezamenlijke operatie opgestart om het geweld in de regio tegen te gaan.(Belga/RR)