Fenegriek is een kiemgroente die onder meer gebruikt wordt als keukenkruid. Het EU-agentschap voor voedselveiligheid (EFSA) en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) vermelden in een rapport specifieke kiemen uit Egypte als waarschijnlijke oorzaak van de uitbraak van de EHEC-bacterie.

De twee instanties geven in het rapport wel toe dat het niet 100%vaststaat of het zaad wel degelijk de bron is van de uitbraak. Verder onderzoek moet zekerheid verschaffen. Tot nu toe zijn al tientallen groenten de revue gepasseerd als mogelijke oorzaak van de EHEC-bacterie van Spaanse komkommers tot Duitse sojascheuten. (Belga/EE)

Fenegriek is een kiemgroente die onder meer gebruikt wordt als keukenkruid. Het EU-agentschap voor voedselveiligheid (EFSA) en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) vermelden in een rapport specifieke kiemen uit Egypte als waarschijnlijke oorzaak van de uitbraak van de EHEC-bacterie. De twee instanties geven in het rapport wel toe dat het niet 100%vaststaat of het zaad wel degelijk de bron is van de uitbraak. Verder onderzoek moet zekerheid verschaffen. Tot nu toe zijn al tientallen groenten de revue gepasseerd als mogelijke oorzaak van de EHEC-bacterie van Spaanse komkommers tot Duitse sojascheuten. (Belga/EE)