"Onze troepen controleren volledig de Iraaks-Syrische grens", zo stelde de premier in Bagdad bij de opening van een conferentie van het Iraakse journalistensyndicaat. "Ik kondig dus het einde aan van de oorlog tegen IS". Met het verdrijven van IS uit de woestijnregio in het westen van Irak, zou de "bevrijding van alle landsdelen" volgens de eerste minister een feit zijn.

De terroristische organisatie, die in 2014 in delen van Syrië en Irak een kalifaat had uitgeroepen, zou niet langer de controle hebben over Iraaks grondgebied. "Dit is niet alleen een overwinning voor Irakezen, maar ook voor Arabieren, moslims en de wereld", zo klinkt het nog.

Bagdad had vorige maand al meegedeeld dat IS verdreven was uit Rawa, de laatste Iraakse stad die de jihadisten nog in handen hadden.

"Onze troepen controleren volledig de Iraaks-Syrische grens", zo stelde de premier in Bagdad bij de opening van een conferentie van het Iraakse journalistensyndicaat. "Ik kondig dus het einde aan van de oorlog tegen IS". Met het verdrijven van IS uit de woestijnregio in het westen van Irak, zou de "bevrijding van alle landsdelen" volgens de eerste minister een feit zijn. De terroristische organisatie, die in 2014 in delen van Syrië en Irak een kalifaat had uitgeroepen, zou niet langer de controle hebben over Iraaks grondgebied. "Dit is niet alleen een overwinning voor Irakezen, maar ook voor Arabieren, moslims en de wereld", zo klinkt het nog. Bagdad had vorige maand al meegedeeld dat IS verdreven was uit Rawa, de laatste Iraakse stad die de jihadisten nog in handen hadden.