De woordvoerster kondigde aan zichzelf in quarantaine te zullen zetten. McEnany zei geen symptomen te vertonen en voor de briefing van donderdag niet van de positieve test van adviseur Hope Hicks te hebben afgeweten.

Volgens nieuwszender CNN is de woordvoerster minstens de elfde persoon uit de naaste omgeving van Trump die recent positief is getest. Later op de dag meldde de zender dat ook twee adjuncten van McEnany besmet zijn bevonden.

Vicepresident Mike Pence en zijn echtgenote Karen zijn opnieuw negatief op het virus getest, wisten CNN en het CBS News eveneens.

Nog veel andere mensen die vaak in de directe omgeving van Trump zijn, testten negatief. Onder hen zijn Trumps kinderen en hun partners, zijn vriend en medewerker Rudy Giuliani, stafchef Mark Meadows en diens plaatsvervanger Dan Scavino, de ministers Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken), Mike Esper (Defensie), Steve Mnuchin (Financiën), Betsy Devos (Onderwijs), William Barr (Justitie) en Chad Wolf (Binnenlandse Veiligheid) en de voorzitter van de chefs-van-staven generaal Mark Miley.

Het Witte Huis heeft volgens Amerikaanse media personeel met verdachte gezondheidsklachten opgeroepen niet naar het werk te komen. (Belga)

De woordvoerster kondigde aan zichzelf in quarantaine te zullen zetten. McEnany zei geen symptomen te vertonen en voor de briefing van donderdag niet van de positieve test van adviseur Hope Hicks te hebben afgeweten. Volgens nieuwszender CNN is de woordvoerster minstens de elfde persoon uit de naaste omgeving van Trump die recent positief is getest. Later op de dag meldde de zender dat ook twee adjuncten van McEnany besmet zijn bevonden.Vicepresident Mike Pence en zijn echtgenote Karen zijn opnieuw negatief op het virus getest, wisten CNN en het CBS News eveneens. Nog veel andere mensen die vaak in de directe omgeving van Trump zijn, testten negatief. Onder hen zijn Trumps kinderen en hun partners, zijn vriend en medewerker Rudy Giuliani, stafchef Mark Meadows en diens plaatsvervanger Dan Scavino, de ministers Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken), Mike Esper (Defensie), Steve Mnuchin (Financiën), Betsy Devos (Onderwijs), William Barr (Justitie) en Chad Wolf (Binnenlandse Veiligheid) en de voorzitter van de chefs-van-staven generaal Mark Miley. Het Witte Huis heeft volgens Amerikaanse media personeel met verdachte gezondheidsklachten opgeroepen niet naar het werk te komen. (Belga)