Het gaat om de negentienjarige Abdel Malik Nabil Petitjean. Sinds 29 juni stond hij volgens een bron dichtbij het onderzoek bij de Franse inlichtingendiensten geficheerd voor radicalisering.

Foto

Probleem volgens nieuwszender BFM TV was dat zijn fiche geen foto bevatte.

Bovendien hebben, enkele dagen voor de gijzeling en moord in Saint-Etienne-du-Rouvray, buitenlandse inlichtingendiensten Parijs ervan verwittigd dat een man zich opmaakte om een aanslag op Frans grondgebied te plegen. Dit signalement bevatte geen naam, maar wel een foto: die van Abdel Malik Nabil Petitjean.

Identiteitskaart

Dinsdagavond was al uitgeklaard dat de andere gijzelnemer Adel Kermiche was. Het betreft een negentienjarige Fransman die onder huisarrest met een elektronische enkelband stond na in maart uit de gevangenis te zijn vrijgelaten.

De foto van Abdel Malik Nabil Petitjean was volgens BFMTV ook al opgedoken op een identiteitskaart die bij Adel Kermiche thuis was gevonden en die het identificatieproces heeft vooruitgeholpen. Bovendien was de tiener ook te zien aan de zijde van Adel Kermiche op een propagandavideo van Islamitische Staat (IS).

Verwondingen

Nog luidens de nieuwzender is voor de identificatie van de tweede dader ook dna afgenomen van zijn moeder. Een snelle identificatie was niet mogelijk vanwege de verwondingen die de man had opgelopen bij de interventie door de ordediensten. (Belga/KVDA)

Het gaat om de negentienjarige Abdel Malik Nabil Petitjean. Sinds 29 juni stond hij volgens een bron dichtbij het onderzoek bij de Franse inlichtingendiensten geficheerd voor radicalisering. Probleem volgens nieuwszender BFM TV was dat zijn fiche geen foto bevatte. Bovendien hebben, enkele dagen voor de gijzeling en moord in Saint-Etienne-du-Rouvray, buitenlandse inlichtingendiensten Parijs ervan verwittigd dat een man zich opmaakte om een aanslag op Frans grondgebied te plegen. Dit signalement bevatte geen naam, maar wel een foto: die van Abdel Malik Nabil Petitjean. Dinsdagavond was al uitgeklaard dat de andere gijzelnemer Adel Kermiche was. Het betreft een negentienjarige Fransman die onder huisarrest met een elektronische enkelband stond na in maart uit de gevangenis te zijn vrijgelaten. De foto van Abdel Malik Nabil Petitjean was volgens BFMTV ook al opgedoken op een identiteitskaart die bij Adel Kermiche thuis was gevonden en die het identificatieproces heeft vooruitgeholpen. Bovendien was de tiener ook te zien aan de zijde van Adel Kermiche op een propagandavideo van Islamitische Staat (IS). Nog luidens de nieuwzender is voor de identificatie van de tweede dader ook dna afgenomen van zijn moeder. Een snelle identificatie was niet mogelijk vanwege de verwondingen die de man had opgelopen bij de interventie door de ordediensten. (Belga/KVDA)