Kim heeft dinsdag tijdens zijn historische topontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump in Singapore zijn bereidheid daartoe geuit, luidde het.

De twee leiders zouden elkaar in Vladivostok kunnen ontmoeten, in de marge van een jaarlijks economisch forum dat Kim waarschijnlijk zal bijwonen.

Het zou de eerste top tussen Tokio en Pyongyang worden sinds 2004. Japan wil bovenal de kwestie aankaarten van de Japanners die in de jaren zeventig en tachtig door Noord-Koreaanse agenten zijn ontvoerd.

Kim heeft dinsdag tijdens zijn historische topontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump in Singapore zijn bereidheid daartoe geuit, luidde het.De twee leiders zouden elkaar in Vladivostok kunnen ontmoeten, in de marge van een jaarlijks economisch forum dat Kim waarschijnlijk zal bijwonen. Het zou de eerste top tussen Tokio en Pyongyang worden sinds 2004. Japan wil bovenal de kwestie aankaarten van de Japanners die in de jaren zeventig en tachtig door Noord-Koreaanse agenten zijn ontvoerd.