De vereniging Moeders uit Srebrenica en het Internationaal Instituut voor Oosterse en Balkanstudies (IFIMES) stelden de nominatie van Brammertz in januari van dit jaar voor.

Als motivatie werd gegeven de inzet van Brammertz voor de verzoening en het herstel van vertrouwen tussen de verschillende gemeenschappen die werden getroffen door de burgeroorlog in ex-Joegoslavië. Het Nobelcomité heeft de nominatie aanvaard.

Andere mogelijke kanshebbers zijn het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai, die strijdt voor onderwijs voor meisjes, de voormalige Ierse premier Mary Robinson, de Duitse leider Helmut Kohl en paus Franciscus.

De Nobelprijs voor de Vrede wordt vrijdag toegekend in Oslo. (Belga/TE)

De vereniging Moeders uit Srebrenica en het Internationaal Instituut voor Oosterse en Balkanstudies (IFIMES) stelden de nominatie van Brammertz in januari van dit jaar voor. Als motivatie werd gegeven de inzet van Brammertz voor de verzoening en het herstel van vertrouwen tussen de verschillende gemeenschappen die werden getroffen door de burgeroorlog in ex-Joegoslavië. Het Nobelcomité heeft de nominatie aanvaard. Andere mogelijke kanshebbers zijn het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai, die strijdt voor onderwijs voor meisjes, de voormalige Ierse premier Mary Robinson, de Duitse leider Helmut Kohl en paus Franciscus. De Nobelprijs voor de Vrede wordt vrijdag toegekend in Oslo. (Belga/TE)