De betrokken wettekst zou de komende dagen al groen licht kunnen krijgen in het parlement in Albany.

'De legalisering van cannabis in New York zal zich concentreren op rechtvaardigheid, investeringen in gemeenschappen, economische mogelijkheden voor historisch benadeelde mensen, onderzoek, opvoeding en openbare veiligheid', zo kondigde fractieleider van de Democratische meerderheid Crystal Peoples-Stokes het akkoord aan.

Argumenten

De voorstanders van de legalisering van cannabis in New York halen de strijd tegen racisme als drijfveer aan. Want hoewel de consumptie gelijkmatig is verspreid over de bevolkingsgroepen van de staat, worden zwarte New Yorkers in verhouding veel vaker bestraft voor cannabisdelicten.

De opbrengsten van de legalisering kunnen bovendien geïnvesteerd worden in armere gemeenschappen. De staat verwacht jaarlijks zo'n 350 miljoen dollar aan extra belastinginkomsten.

Als het licht de komende dagen op groen gaat in Albany, dan wordt New York de 15de staat in de Verenigde Staten waar de consumptie van cannabis voor recreatieve doeleinden legaal is.

De betrokken wettekst zou de komende dagen al groen licht kunnen krijgen in het parlement in Albany.'De legalisering van cannabis in New York zal zich concentreren op rechtvaardigheid, investeringen in gemeenschappen, economische mogelijkheden voor historisch benadeelde mensen, onderzoek, opvoeding en openbare veiligheid', zo kondigde fractieleider van de Democratische meerderheid Crystal Peoples-Stokes het akkoord aan. De voorstanders van de legalisering van cannabis in New York halen de strijd tegen racisme als drijfveer aan. Want hoewel de consumptie gelijkmatig is verspreid over de bevolkingsgroepen van de staat, worden zwarte New Yorkers in verhouding veel vaker bestraft voor cannabisdelicten. De opbrengsten van de legalisering kunnen bovendien geïnvesteerd worden in armere gemeenschappen. De staat verwacht jaarlijks zo'n 350 miljoen dollar aan extra belastinginkomsten. Als het licht de komende dagen op groen gaat in Albany, dan wordt New York de 15de staat in de Verenigde Staten waar de consumptie van cannabis voor recreatieve doeleinden legaal is.