Met haar kandidatuur werpt Aubry zich in de voorverkiezingen die haar partij organiseert. De Franse socialisten beslissen op 9 en 16 oktober wie hun kandidaat wordt om de strijd aan te binden met zittend president Nicolas Sarkozy, die naar alle verwachtingen de kandidaat zal zijn van zijn centrumrechtse UMP.

François Hollande op kop

Wie een gooi wil doen naar de partijnominatie, kan zijn of haar kandidatuur indienen tot 13 juli. De belangrijkste spelers zijn nu al bekend: Ségolène Royal, Arnaud Montebourg, Manuel Valls en François Hollande.

Die laatste zal de belangrijkste concurrent zijn voor Aubry: hij staat in de peilingen op kop. Ségolène Royal echter, die het in 2007 moest afleggen tegen Sarkozy, staat vandaag genoteerd als buitenstaander. (Belga)

Met haar kandidatuur werpt Aubry zich in de voorverkiezingen die haar partij organiseert. De Franse socialisten beslissen op 9 en 16 oktober wie hun kandidaat wordt om de strijd aan te binden met zittend president Nicolas Sarkozy, die naar alle verwachtingen de kandidaat zal zijn van zijn centrumrechtse UMP. François Hollande op kop Wie een gooi wil doen naar de partijnominatie, kan zijn of haar kandidatuur indienen tot 13 juli. De belangrijkste spelers zijn nu al bekend: Ségolène Royal, Arnaud Montebourg, Manuel Valls en François Hollande. Die laatste zal de belangrijkste concurrent zijn voor Aubry: hij staat in de peilingen op kop. Ségolène Royal echter, die het in 2007 moest afleggen tegen Sarkozy, staat vandaag genoteerd als buitenstaander. (Belga)