Ook Kameroen verbiedt nikab

© /

Na het islamitische Tsjaad heeft ook Kameroen een verbod ingesteld op de boerka en de nikab. In het noorden van het land pleegden vrouwen in boerka’s zelfmoordaanslagen waarbij minstens veertien doden vielen.

De noordelijke regio van Kameroen heeft een verbod ingesteld op het dragen van boerka’s en nikabs, of dus hoofddoeken die het hele gezicht verhullen. De maatregel volgt op zelfmoordaanslagen door vrouwen in boerka’s waarbij minstens veertien doden vielen. Dat meldt The New York Times.

Niet samenkomen zonder toestemming

In het noorden van het land is het ondertussen ook verboden voor moslims om zonder toestemming in grote groepen samen te komen, aldus Midjiyawa Bakari, de gouverneur van het Verre Noorden in Kameroen.

Boko Haram

De islamitische extremisten van Boko Haram breidden hun offensief uit voorbij de grenzen van Nigeria. Troepen uit Niger, Kameroen en Tsjaad – waar de nikab recent eveneens verboden werd na een aanslag door een vermomde man – helpen de groepering te bestrijden in een coalitie met Nigeria.

In Kameroen is ongeveer 24 procent van de bevolking moslim. De laatste jaren ontvluchtten bovendien duizenden moslims het geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek door naar het buurland te trekken. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content