Ook John Kasich gooit de handdoek, Trump nu enige kandidaat bij de Republikeinen

© reuters

John Kasich stapt uit de race naar het Witte Huis bij de Republikeinen. Nu heeft de partij nog maar één presidentskanidaat: Donald Trump.

Gouverneur John Kasich van de staat Ohio zal de Republikeinse race naar het Witte Huis verlaten na de overwinning van Donald Trump in de voorverkiezing van Indiana waardoor deze laatste virtueel zeker is van de Republikeinse investituur, zo hebben meerdere Amerikaanse media woensdag op gezag van hoge campagnemedewerkers gemeld.

Kasich, die de laatst overgebleven rivaal van Trump was, zal om 23.00 uur Belgische tijd een verlaring afleggen in Columbus, de hoofdstad van zijn staat.

Hij zou normaal vandaag/woensdag in de buurt van Washington zijn, maar heeft op het laatste ogenblik een persontmoeting op de luchthaven Dulles van de Amerikaanse hoofdstad afgelast. In de reeks voorverkiezingen kon Kasich alleen in zijn eigen staat winnen.

Hij verzamelde volgens de gezaghebbende website realclearpolitics.com alles samen 153 afgevaardigden.

Dinsdag had hij via zijn campagnewoordvoerder John Weaver verzekerd dat hij in de race zou blijven zolang niemand – lees Trump – niet aan de 1.237 stemmen zou komen voor een automatische nominatie.

Maar doordat senator Ted Cruz uit Texas woensdag na de nederlaag in Indiana de handdoek had gegooid, staat de weg open voor die automatische investituur van de vastgoedmagnaat. Zelf strandde Kasich dinsdag met een eencijferig procentueel aantal van de stemmen op een verre derde plaats. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content