Joachim Herrmann, de minister van Binnenlandse Zaken van Beieren, bevestigt in de krant "Bild" dat de praktijk overeenkomt met de procedure in Zwitserland. "Asielzoekers worden bij aankomst in een opvangcentrum doorzocht op documenten, cash geld en waardevolle bezittingen. Die kunnen in bewaring worden genomen als ze meer dan 750 euro waard zijn".

In Baden-Württemberg kan de politie bezittingen van meer dan 350 euro inhouden. Volgens de krant ging het in december om gemiddelde bedragen van "vier cijfers" (of minstens 1.000 euro, red.) per persoon. Beieren en Baden-Württemberg voeren hiermee het Duitse recht uit, dat bepaalt dat eerst het eigen vermogen van asielzoekers moet worden aangesproken, zoals dat heet.

Steuntrekkers

De Duitse minister van Integratie Aydan Özoguz (SPD) zegt in de krant dat iemand die asiel aanvraagt, eerst een beroep moet doen op zijn inkomen en vermogen, zelfs als het gaat om familiejuwelen. "Ook al bestaan er nog hardnekkige vooroordelen, asielzoekers hebben het niet beter dan steuntrekkers", aldus de minister.

(Belga/RR)

Joachim Herrmann, de minister van Binnenlandse Zaken van Beieren, bevestigt in de krant "Bild" dat de praktijk overeenkomt met de procedure in Zwitserland. "Asielzoekers worden bij aankomst in een opvangcentrum doorzocht op documenten, cash geld en waardevolle bezittingen. Die kunnen in bewaring worden genomen als ze meer dan 750 euro waard zijn".In Baden-Württemberg kan de politie bezittingen van meer dan 350 euro inhouden. Volgens de krant ging het in december om gemiddelde bedragen van "vier cijfers" (of minstens 1.000 euro, red.) per persoon. Beieren en Baden-Württemberg voeren hiermee het Duitse recht uit, dat bepaalt dat eerst het eigen vermogen van asielzoekers moet worden aangesproken, zoals dat heet. De Duitse minister van Integratie Aydan Özoguz (SPD) zegt in de krant dat iemand die asiel aanvraagt, eerst een beroep moet doen op zijn inkomen en vermogen, zelfs als het gaat om familiejuwelen. "Ook al bestaan er nog hardnekkige vooroordelen, asielzoekers hebben het niet beter dan steuntrekkers", aldus de minister.(Belga/RR)