In navolging van het Verenigd Koninkrijk kondigen ook Frankrijk en Italië aan dat ze een klein team militaire raadgevers naar Libië sturen om er de rebellen bij te staan die tegen de troepen van kolonel Muammar Khaddafi vechten.

Een klein aantal Franse verbindingsofficieren zal manieren helpen bedenken om de bevolking te beschermen, zo liet regeringswoordvoerder François Baroin weten. Verwacht wordt dat er maximaal 10 militairen uitgestuurd zullen worden. "Er zijn geen plannen om gevechtstroepen te sturen", zei Baroin nog.

Rome kondigde op zijn beurt aan dat het 10 militaire instructeurs ter beschikking stelt van de rebellen in Libië.

Dinsdag kondigde Londen al aan dat een team van ervaren militairen zich bij de ter plaatse al aanwezige Britse diplomatieke cel in Benghazi zal voegen. De Britse regering beweert dat de ontplooiing strikt strookt met resolutie 1973 van de VN-Veiligheidsraad over Libië. Die sloot grondacties van buitenlandse troepen in Libië uit.

De Franse president Nicolas Sarkozy liet woensdag ook verstaan dat de luchtaanvallen op doelwitten van Khaddafi zullen worden opgedreven. (Belga/KVDA)

In navolging van het Verenigd Koninkrijk kondigen ook Frankrijk en Italië aan dat ze een klein team militaire raadgevers naar Libië sturen om er de rebellen bij te staan die tegen de troepen van kolonel Muammar Khaddafi vechten. Een klein aantal Franse verbindingsofficieren zal manieren helpen bedenken om de bevolking te beschermen, zo liet regeringswoordvoerder François Baroin weten. Verwacht wordt dat er maximaal 10 militairen uitgestuurd zullen worden. "Er zijn geen plannen om gevechtstroepen te sturen", zei Baroin nog. Rome kondigde op zijn beurt aan dat het 10 militaire instructeurs ter beschikking stelt van de rebellen in Libië. Dinsdag kondigde Londen al aan dat een team van ervaren militairen zich bij de ter plaatse al aanwezige Britse diplomatieke cel in Benghazi zal voegen. De Britse regering beweert dat de ontplooiing strikt strookt met resolutie 1973 van de VN-Veiligheidsraad over Libië. Die sloot grondacties van buitenlandse troepen in Libië uit. De Franse president Nicolas Sarkozy liet woensdag ook verstaan dat de luchtaanvallen op doelwitten van Khaddafi zullen worden opgedreven. (Belga/KVDA)