Een woordvoerder van het Finse ministerie van Buitenlandse Zaken zei donderdagavond dat de Finse regering geen voorwaarden meer ziet waaronder ze nieuwe export van wapenmateriaal naar Saoedi-Arabië, of de Verenigde Arabische Emiraten, kan goedkeuren.

Al goedgekeurde bestellingen worden niet getroffen door de beslissing.

Een militaire coalitie, geleid door Saoedi-Arabië en waaraan ook de Emiraten deelnemen, is een strijdende partij in de oorlog in Jemen. Finland hoopt zo bij te dragen om een oplossing te vinden voor het conflict in Jemen, aldus de woordvoerder.

Al goedgekeurde bestellingen worden niet getroffen door deze beslissing.

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een van de belangrijkste landen van bestemming voor Fins militair materiaal. Het voorbije jaar keurde het Finse ministerie van Defensie, volgens radiozender Yle, elf contracten goed, met een waarde van 36,4 miljoen euro.

Een woordvoerder van het Finse ministerie van Buitenlandse Zaken zei donderdagavond dat de Finse regering geen voorwaarden meer ziet waaronder ze nieuwe export van wapenmateriaal naar Saoedi-Arabië, of de Verenigde Arabische Emiraten, kan goedkeuren.Een militaire coalitie, geleid door Saoedi-Arabië en waaraan ook de Emiraten deelnemen, is een strijdende partij in de oorlog in Jemen. Finland hoopt zo bij te dragen om een oplossing te vinden voor het conflict in Jemen, aldus de woordvoerder.Al goedgekeurde bestellingen worden niet getroffen door deze beslissing.De Verenigde Arabische Emiraten zijn een van de belangrijkste landen van bestemming voor Fins militair materiaal. Het voorbije jaar keurde het Finse ministerie van Defensie, volgens radiozender Yle, elf contracten goed, met een waarde van 36,4 miljoen euro.