Sir Paul Stephenson, de chef van Scotland Yard, heeft zondag zijn ontslag aangekondigd. De man deed dat tijdens een persconferentie die live te volgen was op de televisie.
Stephenson raakte verwikkeld in de afluisterschandalen bij News of the World en andere mediatitels uit de groep van Rupert Murdoch. "Ik heb deze beslissing genomen omwille van de speculaties en beschuldigingen over verbanden tussen de Metropolitan Police (Scotland Yard) en News International op het niveau van de bazen en voornamelijk met Neil Wallis", luidde het. Wallis is de voormalige hoofdredacteur van de inmiddels opgedoekte tabloid News of the World die als adviseur ingehuurd werd door Stephenson. Stephenson benadrukte evenwel dat zijn "integriteit intact is". "Ik zou misschien wensen dat we sommige zaken anders aangepakt hadden, maar ik ga de slaap niet laten omwille van mijn persoonlijke integriteit", rapporteert de BBC.

Ontslag aanvaard

De Londense burgemeester Boris Johnson heeft het ontslag aanvaard. Hij twijfelt niet aan de integriteit van zijn voormalige politiechef. Scotland Yard kwam omwille van het afluisterschandaal onder vuur te liggen. Eerder deze week moest de Londense politie al toegeven dat Wallis na zijn vertrek bij de tabloid werd ingehuurd als consultant. Volgens de Britse pers was hij ook consultant voor een luxehotel. Britse kranten schreven zondag al dat sir Stephenson via dat hotel een gratis verblijf in een kuuroord kreeg. Dit weekend raakte ook al bekend dat Stephenson tussen 2006 en 2010 achttien maal de bazen van News International ontmoet heeft.

Rebekah Brooks

Nog vandaag zou Rebekah Brooks, de ex-directrice van News International, gearresteerd zijn op verdenking van corruptie en het hacken van telefoons. De 43-jarige Brooks had een afspraak op een Londens politiebureau. Daar zou ze, aldus Britse bronnen, gearresteerd zijn op verdenking van corruptie en het onderscheppen van communicatie. Brooks diende vrijdag haar ontslag in als directrice van News International, een onderdeel van het media-imperium van de Australische Amerikaan Rupert Murdoch. Ze was eerder hoofdredactrice van het schandaalblad News of the World en van het tabloid The Sun, eveneens eigendom van Murdoch. Brooks was hoofdredactrice van News of the World toen reporters de telefoon afluisterden van Milly Dowler, het ontvoerde meisje dat later vermoord bleek te zijn, en knoeiden met haar voicemailbox. (Belga/INM)

Sir Paul Stephenson, de chef van Scotland Yard, heeft zondag zijn ontslag aangekondigd. De man deed dat tijdens een persconferentie die live te volgen was op de televisie. Stephenson raakte verwikkeld in de afluisterschandalen bij News of the World en andere mediatitels uit de groep van Rupert Murdoch. "Ik heb deze beslissing genomen omwille van de speculaties en beschuldigingen over verbanden tussen de Metropolitan Police (Scotland Yard) en News International op het niveau van de bazen en voornamelijk met Neil Wallis", luidde het. Wallis is de voormalige hoofdredacteur van de inmiddels opgedoekte tabloid News of the World die als adviseur ingehuurd werd door Stephenson. Stephenson benadrukte evenwel dat zijn "integriteit intact is". "Ik zou misschien wensen dat we sommige zaken anders aangepakt hadden, maar ik ga de slaap niet laten omwille van mijn persoonlijke integriteit", rapporteert de BBC. Ontslag aanvaard De Londense burgemeester Boris Johnson heeft het ontslag aanvaard. Hij twijfelt niet aan de integriteit van zijn voormalige politiechef. Scotland Yard kwam omwille van het afluisterschandaal onder vuur te liggen. Eerder deze week moest de Londense politie al toegeven dat Wallis na zijn vertrek bij de tabloid werd ingehuurd als consultant. Volgens de Britse pers was hij ook consultant voor een luxehotel. Britse kranten schreven zondag al dat sir Stephenson via dat hotel een gratis verblijf in een kuuroord kreeg. Dit weekend raakte ook al bekend dat Stephenson tussen 2006 en 2010 achttien maal de bazen van News International ontmoet heeft. Rebekah Brooks Nog vandaag zou Rebekah Brooks, de ex-directrice van News International, gearresteerd zijn op verdenking van corruptie en het hacken van telefoons. De 43-jarige Brooks had een afspraak op een Londens politiebureau. Daar zou ze, aldus Britse bronnen, gearresteerd zijn op verdenking van corruptie en het onderscheppen van communicatie. Brooks diende vrijdag haar ontslag in als directrice van News International, een onderdeel van het media-imperium van de Australische Amerikaan Rupert Murdoch. Ze was eerder hoofdredactrice van het schandaalblad News of the World en van het tabloid The Sun, eveneens eigendom van Murdoch. Brooks was hoofdredactrice van News of the World toen reporters de telefoon afluisterden van Milly Dowler, het ontvoerde meisje dat later vermoord bleek te zijn, en knoeiden met haar voicemailbox. (Belga/INM)