Carly Fiorina maakte de beslissing via haar Facebookpagina bekend. Ze kondigde aan dat ze strijdbaar wil blijven tegen een politiek systeem dat machtigen en rijken bevoordeelt.

Dinsdag eindigde de vroegere topvrouw van het concern Hewlett Packard met vier procent van de stemmen als zevende in de Republikeinse voorverkiezing in de staat New Hampshire.

Fiorina, die zich onder meer opwierp als de perfecte tegenstander voor Hillary Clinton, had eerst moeite om in de peilingen te scoren. Maar na enkele goede debatten steeg haar aanhang volgens die peilingen tijdens de zomer 2015 naar een respectabele 8 à 10 procent.

'Kijk naar dat gezicht'

Rond dat punt werd ze het voorwerp van een van de tirades van Donald Trump, die in het magazine Rolling Stone het volgende over haar vertelde: "Kijk naar dat gezicht. Zou iemand daarvoor kiezen? Kun je je dat voorstellen als het gezicht van onze volgende president''.

Daarover wist ze in een debat Trump op zijn plaats te zetten. "Vrouwen weten wat je bedoelt", zei ze, nadat Trump in dat debat had gemompeld dat haar gezicht "best in orde" was. Maar haar relatief succes bleef niet duren. Geleidelijk viel Fiorina terug en in het recentste debat mocht ze niet deelnemen omdat ze niet het vereiste minimumpercentage haalde in de peilingen. In een campagne die aan Republikeinse kant gedomineerd werd door Trump had ze moeite om een eigen geluid te laten horen.

Volgens haar Facebookpagina wil ze nu "door het land te zullen blijven trekken om te vechten voor die Amerikanen die weigeren de huidige stand van zaken en een status quo te aanvaarden die volgens hen niet meer werkt".

Het was de tweede keer dat Fiorina een gooi naar een staatsambt deed. In 2010 poogde zij voor Californië een senaatszetel te bemachtigen, maar zij kon die niet van de Democrate Barbara Boxer afsnoepen.

Christie: 'Geen gram spijt'

Ook voor Chris Christie, de gouverneur van New Jersey, die ondanks opvallende debatprestaties slechts iets meer dan 7 procent scoorde in New Hampshire, is het einde gekomen. Nadat zijn medewerkers eerder lekten dat hij zijn campagne en zijn geldschieters op de hoogte had gesteld, maakte Christie het nieuws via Facebook officieel. Hij heeft, schrijft hij, 'geen gram spijt' van zijn mislukte poging.

Christie was de luide, recht-voor-de-raap kandidaat, tot met Trump een luidere man opdaagde. Hij had al zijn geld en zijn tijd in New Hampshire gestopt, waar 7 procent te weinig was om geldschieters tot extra injecties in de campagne te bewegen.

Er blijven nu nog 7 Republikeinse kandidaten over: Donald Trump, Ted Cruz, John Kasich, Jeb Bush, Marco Rubio, Ben Carson en de illuster onzichtbare Jim Gilmore. Gilmore, gewezen gouverneur van Virginia, scoort niet in de voorverkiezingen, en mag, bij gebrek aan resultaat in peilingen, niet aan debatten deelnemen. Hun volgende etappe valt op 20 februari. Dan wordt in South Carolina gekozen.

(RR)

Carly Fiorina maakte de beslissing via haar Facebookpagina bekend. Ze kondigde aan dat ze strijdbaar wil blijven tegen een politiek systeem dat machtigen en rijken bevoordeelt. Dinsdag eindigde de vroegere topvrouw van het concern Hewlett Packard met vier procent van de stemmen als zevende in de Republikeinse voorverkiezing in de staat New Hampshire.Fiorina, die zich onder meer opwierp als de perfecte tegenstander voor Hillary Clinton, had eerst moeite om in de peilingen te scoren. Maar na enkele goede debatten steeg haar aanhang volgens die peilingen tijdens de zomer 2015 naar een respectabele 8 à 10 procent. Rond dat punt werd ze het voorwerp van een van de tirades van Donald Trump, die in het magazine Rolling Stone het volgende over haar vertelde: "Kijk naar dat gezicht. Zou iemand daarvoor kiezen? Kun je je dat voorstellen als het gezicht van onze volgende president''.Daarover wist ze in een debat Trump op zijn plaats te zetten. "Vrouwen weten wat je bedoelt", zei ze, nadat Trump in dat debat had gemompeld dat haar gezicht "best in orde" was. Maar haar relatief succes bleef niet duren. Geleidelijk viel Fiorina terug en in het recentste debat mocht ze niet deelnemen omdat ze niet het vereiste minimumpercentage haalde in de peilingen. In een campagne die aan Republikeinse kant gedomineerd werd door Trump had ze moeite om een eigen geluid te laten horen. Volgens haar Facebookpagina wil ze nu "door het land te zullen blijven trekken om te vechten voor die Amerikanen die weigeren de huidige stand van zaken en een status quo te aanvaarden die volgens hen niet meer werkt". Het was de tweede keer dat Fiorina een gooi naar een staatsambt deed. In 2010 poogde zij voor Californië een senaatszetel te bemachtigen, maar zij kon die niet van de Democrate Barbara Boxer afsnoepen.Ook voor Chris Christie, de gouverneur van New Jersey, die ondanks opvallende debatprestaties slechts iets meer dan 7 procent scoorde in New Hampshire, is het einde gekomen. Nadat zijn medewerkers eerder lekten dat hij zijn campagne en zijn geldschieters op de hoogte had gesteld, maakte Christie het nieuws via Facebook officieel. Hij heeft, schrijft hij, 'geen gram spijt' van zijn mislukte poging.Christie was de luide, recht-voor-de-raap kandidaat, tot met Trump een luidere man opdaagde. Hij had al zijn geld en zijn tijd in New Hampshire gestopt, waar 7 procent te weinig was om geldschieters tot extra injecties in de campagne te bewegen.Er blijven nu nog 7 Republikeinse kandidaten over: Donald Trump, Ted Cruz, John Kasich, Jeb Bush, Marco Rubio, Ben Carson en de illuster onzichtbare Jim Gilmore. Gilmore, gewezen gouverneur van Virginia, scoort niet in de voorverkiezingen, en mag, bij gebrek aan resultaat in peilingen, niet aan debatten deelnemen. Hun volgende etappe valt op 20 februari. Dan wordt in South Carolina gekozen.(RR)