Verschillende Democratische kandidaten bevinden zich, net als De Blasio, aan de linkerkant van het politieke spectrum. De grootste favoriet is voorlopig centrumkandidaat Joe Biden, onder Barack Obama vicepresident.

'Er is genoeg geld in de wereld', zegt de Blasio in de video. 'Er is genoeg geld in dit land. Het is enkel in verkeerde handen.' Hij sluit af door te zeggen dat 'het tijd is dat werkmensen eerst geplaatst worden'.

Persbureau AP wijst erop dat hij voor zijn kandidatuur in New York geen meerderheid achter zich heeft. Een recente poll wees erop dat drie kwart van de New Yorkers vinden dat hij zich geen kandidaat moet stellen.

De Blasio is burgemeester van New York sinds 2014. Het leek er even op dat hij een leidende stem zou worden in de linkse vleugel van zijn partij, maar het enthousiasme voor de Blasio keerde al snel. In 2017 werd hij opnieuw verkozen, maar in 2021 mag hij zich geen kandidaat meer stellen.

Verschillende Democratische kandidaten bevinden zich, net als De Blasio, aan de linkerkant van het politieke spectrum. De grootste favoriet is voorlopig centrumkandidaat Joe Biden, onder Barack Obama vicepresident.'Er is genoeg geld in de wereld', zegt de Blasio in de video. 'Er is genoeg geld in dit land. Het is enkel in verkeerde handen.' Hij sluit af door te zeggen dat 'het tijd is dat werkmensen eerst geplaatst worden'. Persbureau AP wijst erop dat hij voor zijn kandidatuur in New York geen meerderheid achter zich heeft. Een recente poll wees erop dat drie kwart van de New Yorkers vinden dat hij zich geen kandidaat moet stellen. De Blasio is burgemeester van New York sinds 2014. Het leek er even op dat hij een leidende stem zou worden in de linkse vleugel van zijn partij, maar het enthousiasme voor de Blasio keerde al snel. In 2017 werd hij opnieuw verkozen, maar in 2021 mag hij zich geen kandidaat meer stellen.