In Venetië maakte de bevolking zich na de waterellende van de voorbije week opnieuw op voor hoogwater. Het wassende water bereikte zondag een peil van 1,5 meter boven de normale zeespiegel, meldde burgemeester Luigi Brugnaro. Zo kwam ongeveer 70 procent van de stad onder water te staan. Hij had op voorhand opgeroepen tot maximale voorzichtigheid en liet het San-Marcoplein afsluiten. De stad waarschuwde ook voor de forse wind.

Burgemeester Brugnaro deed ook een 'grote oproep' aan klimaatwetenschappers om Venetië te helpen met de waterproblematiek: 'kom naar hier'. Brugnaro wil een wereldcentrum voor klimaatstudies oprichten in de stad.

Ruim 100 kilometer noordelijker zorgt de sneeuw voor de nodige chaos in Zuid-Tirol. Zo is het dorp Martell door een lawine getroffen. De sneeuwmassa baande er zich een weg door de straten, zegt burgemeester Georg Altstätter. Niemand werd verrast door de lawine, maar huizen zijn beschadigd en de inwoners worden geëvacueerd. 'De situatie is precair.'

Door de sneeuwval is de autosnelweg tussen Brixen (Bressanone) en Sterzing (Vipiteno) versperd, meldt de verkeerscentrale. In het grootste deel van Zuid-Tirol staat het lawinegevaar ingeschaald op niveau 4, meldt de regionale meteoroloog Dieter Peterlin via Twitter. De schaal kent vijf niveaus.

Hoofdstad Rome kreeg dan weer af te rekenen met een nachtelijke storm. Daarbij raakten vele bomen ontworteld. Voorts is er alarm geslagen in Toscane. Zo vlogen rond Grosseto daken van huizen en mensen werden er met bootjes gered. Bovendien staat het waterpeil van de Arno onrustwekkend hoog in Firenze. In Budrio, nabij Bologna in Emilia-Romagna, dreigt een dijk het te begeven.

In Venetië maakte de bevolking zich na de waterellende van de voorbije week opnieuw op voor hoogwater. Het wassende water bereikte zondag een peil van 1,5 meter boven de normale zeespiegel, meldde burgemeester Luigi Brugnaro. Zo kwam ongeveer 70 procent van de stad onder water te staan. Hij had op voorhand opgeroepen tot maximale voorzichtigheid en liet het San-Marcoplein afsluiten. De stad waarschuwde ook voor de forse wind.Burgemeester Brugnaro deed ook een 'grote oproep' aan klimaatwetenschappers om Venetië te helpen met de waterproblematiek: 'kom naar hier'. Brugnaro wil een wereldcentrum voor klimaatstudies oprichten in de stad.Ruim 100 kilometer noordelijker zorgt de sneeuw voor de nodige chaos in Zuid-Tirol. Zo is het dorp Martell door een lawine getroffen. De sneeuwmassa baande er zich een weg door de straten, zegt burgemeester Georg Altstätter. Niemand werd verrast door de lawine, maar huizen zijn beschadigd en de inwoners worden geëvacueerd. 'De situatie is precair.'Door de sneeuwval is de autosnelweg tussen Brixen (Bressanone) en Sterzing (Vipiteno) versperd, meldt de verkeerscentrale. In het grootste deel van Zuid-Tirol staat het lawinegevaar ingeschaald op niveau 4, meldt de regionale meteoroloog Dieter Peterlin via Twitter. De schaal kent vijf niveaus.Hoofdstad Rome kreeg dan weer af te rekenen met een nachtelijke storm. Daarbij raakten vele bomen ontworteld. Voorts is er alarm geslagen in Toscane. Zo vlogen rond Grosseto daken van huizen en mensen werden er met bootjes gered. Bovendien staat het waterpeil van de Arno onrustwekkend hoog in Firenze. In Budrio, nabij Bologna in Emilia-Romagna, dreigt een dijk het te begeven.