Meer dan een half miljoen euro aan ontwikkelingshulp uit Groot-Brittannië is in handen gevallen van Al Qaida. Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

Al Shabaab, de Somalische tak van Al Qaida, nam systematisch voedsel en hulpgoederen in beslag. Uit recente verslagen van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking blijkt dat het meer dan drie maanden duurde voor de Britten actie ondernamen.

Het gaat om een pakket hulpgoederen dat zeker 20.000 mensen voor meer dan een jaar te eten kan geven. De goederen werden geroofd uit magazijnen die daarna platgebrand werden.

De krant hekelt dat ook andere uitgaven door dit ministerie controversieel zijn. Ontwikkelingssamenwerking is in Groot-Brittannië in deze tijden van crisis en besparingen het enige budget dat fors toeneemt.

Sinds de overheid zich ertoe verbindt om jaarlijks 0,7 procent van het BBP te spenderen aan ontwikkelingssamenwerking, zeggen critici dat dit leidt tot ondoordachte uitgaven en verspilling. (EE)
Meer dan een half miljoen euro aan ontwikkelingshulp uit Groot-Brittannië is in handen gevallen van Al Qaida. Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph. Al Shabaab, de Somalische tak van Al Qaida, nam systematisch voedsel en hulpgoederen in beslag. Uit recente verslagen van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking blijkt dat het meer dan drie maanden duurde voor de Britten actie ondernamen. Het gaat om een pakket hulpgoederen dat zeker 20.000 mensen voor meer dan een jaar te eten kan geven. De goederen werden geroofd uit magazijnen die daarna platgebrand werden. De krant hekelt dat ook andere uitgaven door dit ministerie controversieel zijn. Ontwikkelingssamenwerking is in Groot-Brittannië in deze tijden van crisis en besparingen het enige budget dat fors toeneemt. Sinds de overheid zich ertoe verbindt om jaarlijks 0,7 procent van het BBP te spenderen aan ontwikkelingssamenwerking, zeggen critici dat dit leidt tot ondoordachte uitgaven en verspilling. (EE)