Op Facebook staat een filmpje waarop de Nederlandse journaliste en VRT-correspondente Judith Spiegel te zien is met haar man Boudewijn Berendsen. De twee werden begin juni ontvoerd in Jemen door gewapende mannen.

Groot probleem

"Wij zijn ontvoerd en wij hebben een groot probleem", zegt Spiegel in het filmpje. "Deze mannen zijn gewapend. Als er niet binnen tien dagen een oplossing is gevonden, dan zullen ze ons doodschieten."

Bij het begin van hun ontvoering hebben de twee contact gehad met de Nederlandse ambassadeur in Jemen, maar "tot nu toe is er niets gebeurd". Ze roepen iedereen in Nederland, de regering, de ambassade en de media op om in actie te komen. "Ga akkoord met hun voorwaarden. Doe iets met zijn allen."

Onderhandelen

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans reageerde maandagavond laat op zijn eigen Facebook-pagina dat "ontvoeringen onze volledige aandacht hebben."

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken bevestigt dat en zegt de beelden te kennen, maar wil geen verdere mededelingen doen, ook niet of onderhandelingen met de ontvoerders zijn gestart.

De video zou zaterdag al op YouTube zijn geplaatst en enige tijd daarna op Facebook. Spiegel werkt vanuit de hoofdstad Sanaa voor diverse media. (Belga/TV)

Op Facebook staat een filmpje waarop de Nederlandse journaliste en VRT-correspondente Judith Spiegel te zien is met haar man Boudewijn Berendsen. De twee werden begin juni ontvoerd in Jemen door gewapende mannen.Groot probleem "Wij zijn ontvoerd en wij hebben een groot probleem", zegt Spiegel in het filmpje. "Deze mannen zijn gewapend. Als er niet binnen tien dagen een oplossing is gevonden, dan zullen ze ons doodschieten." Bij het begin van hun ontvoering hebben de twee contact gehad met de Nederlandse ambassadeur in Jemen, maar "tot nu toe is er niets gebeurd". Ze roepen iedereen in Nederland, de regering, de ambassade en de media op om in actie te komen. "Ga akkoord met hun voorwaarden. Doe iets met zijn allen."Onderhandelen De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans reageerde maandagavond laat op zijn eigen Facebook-pagina dat "ontvoeringen onze volledige aandacht hebben." Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken bevestigt dat en zegt de beelden te kennen, maar wil geen verdere mededelingen doen, ook niet of onderhandelingen met de ontvoerders zijn gestart. De video zou zaterdag al op YouTube zijn geplaatst en enige tijd daarna op Facebook. Spiegel werkt vanuit de hoofdstad Sanaa voor diverse media. (Belga/TV)