De verdachte werd 's ochtends door de politie van Kent gevat in het havengebied van Dover. Hij zit nu in een lokale cel en zal later naar Londen gebracht worden.

'We hebben deze ochtend een belangrijke arrestatie kunnen doen in dit onderzoek. We zijn tevreden met de geboekte vooruitgang, maar het onderzoek loopt verder en het dreigingsniveau blijft kritiek', zegt Neil Basu, adjunct-commissaris van de Londense politie in een persmededeling. hij roept iedereen op om waakzaam te blijven nu het complexe onderzoek loopt. Alle veiligheidsmaatregelen blijven ongewijzigd in voege. 'Deze arrestatie zal tot meer activiteit leiden van onze agenten', zegt Basu nog. Omwille van het onderzoek geeft de politie geen details vrij over de ingerekende man.

Bij de aanslag op een metrostel in station Parsons Green vielen dertig gewonden, aldus Scotland Yard. De speurders hoorden inmiddels 45 getuigen. Ze ontvingen ook 77 foto's en video's.

Vrijdag werd het terreuralarm in het land al opgetrokken tot 'kritiek'. Dat betekent dat de overheid 'een imminente aanslag' mogelijk acht. Ook het leger wordt nu ingezet voor bewakingsopdrachten.

De politie meldde eerder dat het explosief niet volledig tot ontploffing kwam. De TATP-springstof was verpakt in een emmer met nagels. Volgens de BBC zou dat de bom gelijkaardig zou zijn aan het explosief dat gebruikt werd bij de aanslag op een popconcert in Manchester in mei. Toen vielen er 22 dodelijke slachtoffers.

De verdachte werd 's ochtends door de politie van Kent gevat in het havengebied van Dover. Hij zit nu in een lokale cel en zal later naar Londen gebracht worden.'We hebben deze ochtend een belangrijke arrestatie kunnen doen in dit onderzoek. We zijn tevreden met de geboekte vooruitgang, maar het onderzoek loopt verder en het dreigingsniveau blijft kritiek', zegt Neil Basu, adjunct-commissaris van de Londense politie in een persmededeling. hij roept iedereen op om waakzaam te blijven nu het complexe onderzoek loopt. Alle veiligheidsmaatregelen blijven ongewijzigd in voege. 'Deze arrestatie zal tot meer activiteit leiden van onze agenten', zegt Basu nog. Omwille van het onderzoek geeft de politie geen details vrij over de ingerekende man.Bij de aanslag op een metrostel in station Parsons Green vielen dertig gewonden, aldus Scotland Yard. De speurders hoorden inmiddels 45 getuigen. Ze ontvingen ook 77 foto's en video's.Vrijdag werd het terreuralarm in het land al opgetrokken tot 'kritiek'. Dat betekent dat de overheid 'een imminente aanslag' mogelijk acht. Ook het leger wordt nu ingezet voor bewakingsopdrachten.De politie meldde eerder dat het explosief niet volledig tot ontploffing kwam. De TATP-springstof was verpakt in een emmer met nagels. Volgens de BBC zou dat de bom gelijkaardig zou zijn aan het explosief dat gebruikt werd bij de aanslag op een popconcert in Manchester in mei. Toen vielen er 22 dodelijke slachtoffers.