Generaal Khalid Shameem Wynne, algemeen beschouwd als de nummer twee van het Pakistaanse leger, heeft vrijdag zijn geplande bezoek aan de Verenigde Staten geannuleerd. Het bezoek was gepland van 22 tot 27 mei. Aan de basis van de annulering ligt de moeilijke verhouding tussen beide landen.

De relaties tussen de VS en Pakistan staan onder spanning sinds de Amerikanen op 2 mei een unilaterale actie uitvoerden in Pakistan, waarbij Al-Qaedaleider Osama bin Laden werd gedood.

"Generaal Khalid Shameem Wynne heeft zijn Amerikaanse collega, admiraal Mike Mullen, op de hoogte gebracht van de annulering van zijn

bezoek aan de Verenigde Staten", klinkt het bij een bron binnen het Pakistaanse leger. (Belga/INM)

Generaal Khalid Shameem Wynne, algemeen beschouwd als de nummer twee van het Pakistaanse leger, heeft vrijdag zijn geplande bezoek aan de Verenigde Staten geannuleerd. Het bezoek was gepland van 22 tot 27 mei. Aan de basis van de annulering ligt de moeilijke verhouding tussen beide landen. De relaties tussen de VS en Pakistan staan onder spanning sinds de Amerikanen op 2 mei een unilaterale actie uitvoerden in Pakistan, waarbij Al-Qaedaleider Osama bin Laden werd gedood. "Generaal Khalid Shameem Wynne heeft zijn Amerikaanse collega, admiraal Mike Mullen, op de hoogte gebracht van de annulering van zijn bezoek aan de Verenigde Staten", klinkt het bij een bron binnen het Pakistaanse leger. (Belga/INM)