"Ik ga nu naar het paleis van Baabda om het ontslag van mijn regering aan de president van de republiek aan te bieden", zei de Libanese premier Saad Hariri tijdens een korte toespraak op televisie dinsdagnamiddag rond 15.00 uur onze tijd. Zijn woorden werden door juichkreten onthaald in de straten van Beiroet.

Het ontslag komt er op de dertiende dag van straatprotesten tegen Hariri's regering.

Het protest in Libanon houdt al twee weken aan. Dinsdag liepen de spanningen nog verder op: tegenstanders die gewapend waren met stokken, voerden in het centrum van de hoofdstad een aanval uit op de plaats waar de demonstranten samenkomen. Het kwam ook tot confrontaties tussen demonstranten die enkele verkeersaders blokkeren en de volgelingen van twee sjiitische bewegingen die probeerden de wegen te heropenen.

Oorzaak van de onlusten is de slabakkende economie van het land, dat gebukt gaat onder grote schulden. Critici verwijten het regime corruptie en verkeerde economische keuzes.

"Ik ga nu naar het paleis van Baabda om het ontslag van mijn regering aan de president van de republiek aan te bieden", zei de Libanese premier Saad Hariri tijdens een korte toespraak op televisie dinsdagnamiddag rond 15.00 uur onze tijd. Zijn woorden werden door juichkreten onthaald in de straten van Beiroet. Het ontslag komt er op de dertiende dag van straatprotesten tegen Hariri's regering. Het protest in Libanon houdt al twee weken aan. Dinsdag liepen de spanningen nog verder op: tegenstanders die gewapend waren met stokken, voerden in het centrum van de hoofdstad een aanval uit op de plaats waar de demonstranten samenkomen. Het kwam ook tot confrontaties tussen demonstranten die enkele verkeersaders blokkeren en de volgelingen van twee sjiitische bewegingen die probeerden de wegen te heropenen. Oorzaak van de onlusten is de slabakkende economie van het land, dat gebukt gaat onder grote schulden. Critici verwijten het regime corruptie en verkeerde economische keuzes.