De wereldgezondheidsorganisatie WHO en andere overheidsinstellingen hebben vorig jaar onnodig paniek gezaaid over de Mexicaanse griep.

Dat staat in een ontwerprapport van de Raad van Europa dat is uitgelekt in de Britse krant The Guardian.

Het rapport is van de hand van het Labour-parlementslid Paul Flynn. Hij wijst erop dat de zaak tot een verminderd vertrouwen bij de bevolking heeft geleid.

Flynn noemt dat gevaarlijk omdat er bij een volgende pandemie misschien geen volledig geloof zal worden gehecht aan de aanbevelingen van de WHO en andere instanties.

De rapporteur wijst erop dat het aantal doden schromelijk werd overdreven. Zo werden er alleen al voor Groot-Brittannië ongeveer 65.000 doden voorspeld, terwijl het er in werkelijkheid 360 waren.

De wereldgezondheidsorganisatie WHO en andere overheidsinstellingen hebben vorig jaar onnodig paniek gezaaid over de Mexicaanse griep. Dat staat in een ontwerprapport van de Raad van Europa dat is uitgelekt in de Britse krant The Guardian.Het rapport is van de hand van het Labour-parlementslid Paul Flynn. Hij wijst erop dat de zaak tot een verminderd vertrouwen bij de bevolking heeft geleid.Flynn noemt dat gevaarlijk omdat er bij een volgende pandemie misschien geen volledig geloof zal worden gehecht aan de aanbevelingen van de WHO en andere instanties.De rapporteur wijst erop dat het aantal doden schromelijk werd overdreven. Zo werden er alleen al voor Groot-Brittannië ongeveer 65.000 doden voorspeld, terwijl het er in werkelijkheid 360 waren.