Een "mysterieuze" ziekte heeft in het zuidwesten van Nigeria aan 17 mensen het leven gekost. Ze overleden op heel korte tijd, aldus een woordvoerder van de lokale autoriteiten. De symptomen zijn hoofdpijn, bewustzijns- en gewichtsverlies en gezichtsproblemen. De dood volgde binnen de 24 uur.

Er wordt in de eerste plaats aan onkruidverdelgers gedacht als verklaring voor het overlijden van deze mensen, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Geen sporen van ebola

'De huidige hypothese is dat herbiciden aan de basis liggen', zegt een woordvoerder van de organisatie op Twitter. Hij verduidelijkte niet hoe de onkruidverdelgers de slachtoffers zouden kunnen hebben vergiftigd. Tests in een laboratorium in Nigeria hebben tot nu toe geen sporen van bacteriële of virale infecties, zoals ebola of gele koorts, aangetoond.

De door de Nigeriaanse autoriteiten als "mysterieus" gekwalificeerde ziekte dook in het begin van de week voor het eerst op in de stad Ode-Irele. (Belga/AVE)

Een "mysterieuze" ziekte heeft in het zuidwesten van Nigeria aan 17 mensen het leven gekost. Ze overleden op heel korte tijd, aldus een woordvoerder van de lokale autoriteiten. De symptomen zijn hoofdpijn, bewustzijns- en gewichtsverlies en gezichtsproblemen. De dood volgde binnen de 24 uur.Er wordt in de eerste plaats aan onkruidverdelgers gedacht als verklaring voor het overlijden van deze mensen, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 'De huidige hypothese is dat herbiciden aan de basis liggen', zegt een woordvoerder van de organisatie op Twitter. Hij verduidelijkte niet hoe de onkruidverdelgers de slachtoffers zouden kunnen hebben vergiftigd. Tests in een laboratorium in Nigeria hebben tot nu toe geen sporen van bacteriële of virale infecties, zoals ebola of gele koorts, aangetoond.De door de Nigeriaanse autoriteiten als "mysterieus" gekwalificeerde ziekte dook in het begin van de week voor het eerst op in de stad Ode-Irele. (Belga/AVE)