De Franse oproerpolitie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een einde gemaakt aan de blokkade van een grote olieraffinaderij. Volgens de Franse vakbond CGT zijn daarbij drie stakers gewond geraakt.

De raffinaderij van Grandpuits nabij Parijs werd vrijgemaakt in opvolging van een ordemaatregel van president Nicolas Sarkozy. Hij wil een een einde maken aan de blokkades van de raffinaderiijen in het kader van de acties tegen de pensioenhervorming. Door die blokkades hebben duizenden benzinepompen in Frankrijk bevoorradingsproblemen.

Grandpuits is strategisch voor de bevoorrading van de stad Parijs en haar luchthavens Orly en Charles de Gaulle. De CGT hekelt dat de ontruimingsactie in het midden van de nacht is gebeurd, op een moment dat het aantal manifestanten zeer klein was.

De vakbond klaagt ook aan dat verschillende werknemers op basis van een ordemaatregel verplicht werden de raffinaderij weer op te starten. Na de ontruiming braken aan de ingang van de raffinaderij ongeregeldheden uit tussen stakers en de politie.

De Franse oproerpolitie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een einde gemaakt aan de blokkade van een grote olieraffinaderij. Volgens de Franse vakbond CGT zijn daarbij drie stakers gewond geraakt.De raffinaderij van Grandpuits nabij Parijs werd vrijgemaakt in opvolging van een ordemaatregel van president Nicolas Sarkozy. Hij wil een een einde maken aan de blokkades van de raffinaderiijen in het kader van de acties tegen de pensioenhervorming. Door die blokkades hebben duizenden benzinepompen in Frankrijk bevoorradingsproblemen.Grandpuits is strategisch voor de bevoorrading van de stad Parijs en haar luchthavens Orly en Charles de Gaulle. De CGT hekelt dat de ontruimingsactie in het midden van de nacht is gebeurd, op een moment dat het aantal manifestanten zeer klein was. De vakbond klaagt ook aan dat verschillende werknemers op basis van een ordemaatregel verplicht werden de raffinaderij weer op te starten. Na de ontruiming braken aan de ingang van de raffinaderij ongeregeldheden uit tussen stakers en de politie.