In ziekenhuizen in Syrië worden kinderen systematisch gemarteld. Sommigen worden zo gemarteld dat de verwondingen waarvoor ze opgenomen zijn in het ziekenhuis, erger worden en heel wat kinderen worden doodgemarteld. Dat blijkt uit een nieuw VN-rapport dat The New York Times kon inkijken.

Ziekenhuizen worden in Syrië steeds vaker doelwit van het leger. Volgens het VN-rapport vallen troepen van het regime Assad ziekenhuizen aan. Bij die aanvallen komen zowel verplegend personeel als patiënten om het leven. De VN meldde eerder al dat ook rebellen ziekenhuizen hebben aangevallen. Daarmee worden de meest fundamentele regels van de oorlog overtreden.

Mensenrechten

Maar het geweld gaat verder dan aanvallen van buitenaf. In een militair ziekenhuis in Damascus worden patiënten uit zogenaamd opstandige gebieden geweigerd. Kinderen worden geslagen en op de meest gruwelijke manieren gemarteld. Kinderen die doodgemarteld worden, zijn daarbij geen uitzondering.

Het rapport is opgesteld door een onderzoekscommissie van de Verenigde Naties die moet nagaan in hoeverre de mensenrechten gerespecteerd worden in het bloedige conflict in Syrië.

In ziekenhuizen in Syrië worden kinderen systematisch gemarteld. Sommigen worden zo gemarteld dat de verwondingen waarvoor ze opgenomen zijn in het ziekenhuis, erger worden en heel wat kinderen worden doodgemarteld. Dat blijkt uit een nieuw VN-rapport dat The New York Times kon inkijken. Ziekenhuizen worden in Syrië steeds vaker doelwit van het leger. Volgens het VN-rapport vallen troepen van het regime Assad ziekenhuizen aan. Bij die aanvallen komen zowel verplegend personeel als patiënten om het leven. De VN meldde eerder al dat ook rebellen ziekenhuizen hebben aangevallen. Daarmee worden de meest fundamentele regels van de oorlog overtreden. MensenrechtenMaar het geweld gaat verder dan aanvallen van buitenaf. In een militair ziekenhuis in Damascus worden patiënten uit zogenaamd opstandige gebieden geweigerd. Kinderen worden geslagen en op de meest gruwelijke manieren gemarteld. Kinderen die doodgemarteld worden, zijn daarbij geen uitzondering. Het rapport is opgesteld door een onderzoekscommissie van de Verenigde Naties die moet nagaan in hoeverre de mensenrechten gerespecteerd worden in het bloedige conflict in Syrië.