Eerder al verklaarden de mijnwerkers dat ze de afspraak hadden gemaakt om, eenmaal boven, niet apart met de pers te praten en vooral te zwijgen over wat ze samen tijdens die 69 dagen hadden meegemaakt. De vrouwen van de mijnwerkers dachten daar echter anders over en kibbelden al voor de reddingsactie over de vergoedingen per interview. Na enkele dagen hielden ook de mannen hun 'zwijgplicht' voor bekeken.

De tweede mijnwerker die werd bevrijd, Mario Sepulveda, gaf al een interview in het Britse boulevardblad The Daily Mail. Om de geruchten over seks en kannibalisme te weerleggen, zo zegt hij zelf. Ook de andere mijnwerkers zijn bereid verklaringen af te leggen in de pers. Hun prijzen verschillen drastisch, van 40 tot 25.000 dollar

Bedolven onder cadeaus

Ondertussen worden de mijnwerkers bedolven onder de geschenken. De Jamaicaanse regering bood de mannen een zonvakantie aan. Een Grieks mijnbedrijf nodigde hen uit op de Egeïsche eilanden. Een Elvis-fan onder de mijnwerkers kreeg een uitnodiging voor een bezoek aan Graceland. Aangezien diezelfde man ook van joggen houdt, is hij welkom op de marathon van New York.

De Chileense president Piñera nodigde de 33 kompels uit voor een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen het kabinet. Of ze mogen een match van Real Madrid en Manchester bijwonen. Mijneigenaar Leonardo Farkas gaf elk van de mannen 7100 euro en Apple-baas Steve Jobs deelde tot slot de nieuwste iPod uit.

De aanwezigheid in de ingestorte mijn bleek overigens geen voorwaarde om te delen in de prijzen. Mijnwerker Marcos Aciares stond samen met de 33 helden opgesteld, maar kwam laat op het werk aan en miste daardoor het hele spektakel. Hij sprak op elke Chileense televisiezender over zijn 'ervaring' en verdiende hier al meer dan 4000 dollar per interview mee.

Eerder al verklaarden de mijnwerkers dat ze de afspraak hadden gemaakt om, eenmaal boven, niet apart met de pers te praten en vooral te zwijgen over wat ze samen tijdens die 69 dagen hadden meegemaakt. De vrouwen van de mijnwerkers dachten daar echter anders over en kibbelden al voor de reddingsactie over de vergoedingen per interview. Na enkele dagen hielden ook de mannen hun 'zwijgplicht' voor bekeken. De tweede mijnwerker die werd bevrijd, Mario Sepulveda, gaf al een interview in het Britse boulevardblad The Daily Mail. Om de geruchten over seks en kannibalisme te weerleggen, zo zegt hij zelf. Ook de andere mijnwerkers zijn bereid verklaringen af te leggen in de pers. Hun prijzen verschillen drastisch, van 40 tot 25.000 dollar Bedolven onder cadeausOndertussen worden de mijnwerkers bedolven onder de geschenken. De Jamaicaanse regering bood de mannen een zonvakantie aan. Een Grieks mijnbedrijf nodigde hen uit op de Egeïsche eilanden. Een Elvis-fan onder de mijnwerkers kreeg een uitnodiging voor een bezoek aan Graceland. Aangezien diezelfde man ook van joggen houdt, is hij welkom op de marathon van New York. De Chileense president Piñera nodigde de 33 kompels uit voor een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen het kabinet. Of ze mogen een match van Real Madrid en Manchester bijwonen. Mijneigenaar Leonardo Farkas gaf elk van de mannen 7100 euro en Apple-baas Steve Jobs deelde tot slot de nieuwste iPod uit. De aanwezigheid in de ingestorte mijn bleek overigens geen voorwaarde om te delen in de prijzen. Mijnwerker Marcos Aciares stond samen met de 33 helden opgesteld, maar kwam laat op het werk aan en miste daardoor het hele spektakel. Hij sprak op elke Chileense televisiezender over zijn 'ervaring' en verdiende hier al meer dan 4000 dollar per interview mee.