Het officiële Jemenitische persbureau SABA heeft het bericht echter niet bevestigd en zei enkel dat enkele hoge regeringsambtenaren voor een medische behandeling in Saoedi-Arabië zijn. De president zelf zou verzorging genieten in het militair hospitaal. Zijn toestand is "stabiel" en "baart geen zorgen".

Het paleis van de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh in Sanaa werd vrijdag getroffen door granaten. Daarbij raakten de president, premier Ali Mohamed Moujawar, voorzitter Yahia al-Raï van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, voorzitter Abdel Aziz Abdel Ghani van de Consultatieve Raad en vicepremier Sadek Amin Aboe Ras voor Binnenlandse Zaken gewond.

Deze laatste vier krijgen in Saoedi-Arabië verzorging omdat de medische voorzieningen daar beter zijn dan in hun vaderland, aldus een medische bron.

In Sanaa braken vrijdag opnieuw zware gevechten uit tussen troepen van Saleh en aanhangers van de machtige stamleider sjeik Sadek al-Ahmar.

Het geweld in Sanaa, dat al aan tientallen mensen het leven heeft gekost, brak uit nadat Salah eind mei een door een internationale bemiddeling bereikt compromis voor de derde opeenvolgende keer naast zich neerlegde, door te weigeren afstand te doen van de macht.

Tegen het bewind van Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, wordt al maandenlang geprotesteerd in Jemen. (KVDA/TE)

Het officiële Jemenitische persbureau SABA heeft het bericht echter niet bevestigd en zei enkel dat enkele hoge regeringsambtenaren voor een medische behandeling in Saoedi-Arabië zijn. De president zelf zou verzorging genieten in het militair hospitaal. Zijn toestand is "stabiel" en "baart geen zorgen". Het paleis van de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh in Sanaa werd vrijdag getroffen door granaten. Daarbij raakten de president, premier Ali Mohamed Moujawar, voorzitter Yahia al-Raï van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, voorzitter Abdel Aziz Abdel Ghani van de Consultatieve Raad en vicepremier Sadek Amin Aboe Ras voor Binnenlandse Zaken gewond. Deze laatste vier krijgen in Saoedi-Arabië verzorging omdat de medische voorzieningen daar beter zijn dan in hun vaderland, aldus een medische bron. In Sanaa braken vrijdag opnieuw zware gevechten uit tussen troepen van Saleh en aanhangers van de machtige stamleider sjeik Sadek al-Ahmar. Het geweld in Sanaa, dat al aan tientallen mensen het leven heeft gekost, brak uit nadat Salah eind mei een door een internationale bemiddeling bereikt compromis voor de derde opeenvolgende keer naast zich neerlegde, door te weigeren afstand te doen van de macht. Tegen het bewind van Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, wordt al maandenlang geprotesteerd in Jemen. (KVDA/TE)