Dit heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd zaterdag gezegd na een bijeenkomst van het Britse veiligheidskabinet (Cobra). 'We zetten enorm (veel) middelen in om er zeker van te zijn dat zij (de speurders) alle steun hebben die zij nodig hebben', aldus de minister.

Aan het onderzoek nemen meer dan 250 agenten van de terreurbestrijding deel, zei de bewindsvrouwe. Zij hebben zowat 240 getuigen geïdentificeerd en hebben 200 stukken bewijsmateriaal in handen. Welk soort gif is gebruikt, wilde Rudd op grond van het lopende onderzoek niet zeggen. Omtrent de mogelijke daders zei ze dat het nog 'te vroeg' is om daarover uitspraken te doen. 'Het onderzoek is substantieel. Nauwgezet en gedetailleerd'. 'Wij moeten de politie en de onderzoekers de tijd geven om het te kunnen doen'.

'Implausibele ontkenbaarheid'

De minister zei dat de toestand van de 66-jarige Skripal en zijn zijn 33-jarige dochter 'kritiek maar stabiel' is, aldus Britse media. De eveneens met vergiftigingsverschijnselen gehospitaliseerde politieman is ernstig ziek maar praat, en heeft conversaties met zijn gezin.

Vader en dochter Skripal werden voorbije zondag bewusteloos aangetroffen op een bank in een parkje in Salisbury, enkele uren nadat ze in een restaurant hadden gegeten. De besmette agent was ter hulp gesneld.

Volgens de BBC werden in het restaurant sporen van zenuwgas ontdekt.

Onderzoekers gaan er niet van uit dat andere restaurantbezoekers gevaar lopen. Ook zijn er geen aanwijzingen dat andere gasten iets te maken hebben met het zenuwgas.

Algemeen wordt verondersteld dat het Kremlin achter de gifaanval zit, maar Moskou ontkent in een geval van wat de BBC noemt 'implausibele ontkenbaarheid'.

Lees hier meer over Sergei Skripal

Dit heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd zaterdag gezegd na een bijeenkomst van het Britse veiligheidskabinet (Cobra). 'We zetten enorm (veel) middelen in om er zeker van te zijn dat zij (de speurders) alle steun hebben die zij nodig hebben', aldus de minister.Aan het onderzoek nemen meer dan 250 agenten van de terreurbestrijding deel, zei de bewindsvrouwe. Zij hebben zowat 240 getuigen geïdentificeerd en hebben 200 stukken bewijsmateriaal in handen. Welk soort gif is gebruikt, wilde Rudd op grond van het lopende onderzoek niet zeggen. Omtrent de mogelijke daders zei ze dat het nog 'te vroeg' is om daarover uitspraken te doen. 'Het onderzoek is substantieel. Nauwgezet en gedetailleerd'. 'Wij moeten de politie en de onderzoekers de tijd geven om het te kunnen doen'. De minister zei dat de toestand van de 66-jarige Skripal en zijn zijn 33-jarige dochter 'kritiek maar stabiel' is, aldus Britse media. De eveneens met vergiftigingsverschijnselen gehospitaliseerde politieman is ernstig ziek maar praat, en heeft conversaties met zijn gezin.Vader en dochter Skripal werden voorbije zondag bewusteloos aangetroffen op een bank in een parkje in Salisbury, enkele uren nadat ze in een restaurant hadden gegeten. De besmette agent was ter hulp gesneld.Volgens de BBC werden in het restaurant sporen van zenuwgas ontdekt. Onderzoekers gaan er niet van uit dat andere restaurantbezoekers gevaar lopen. Ook zijn er geen aanwijzingen dat andere gasten iets te maken hebben met het zenuwgas.Algemeen wordt verondersteld dat het Kremlin achter de gifaanval zit, maar Moskou ontkent in een geval van wat de BBC noemt 'implausibele ontkenbaarheid'.